Häagen-Dazs Caramel Biscuit & Cream fagylalt karamellöntettel és kekszdarabokkal

Häagen-Dazs Caramel Biscuit & Cream

A Häagen-Dazs Caramel Biscuit & Cream egyesíti a selymes tejszínes fagylalt, a karamell édes intenzitása és a ropogós keksz kontrasztos textúráját. A desszert különlegessége, hogy a karamell és a vajas keksz harmóniája egyszerre idéz meg otthonos ízeket és prémium élményt. A Häagen-Dazs márka az 1960-as években indult hódító útjára, azóta pedig világszerte ismertté vált, prémium minőségű, természetes összetevőkből készült fagylaltjaival. Ez az ízváltozat azoknak szól, akik egyszerre vágynak lágy krémességre és egy kis ropogós textúrára. Tökéletes vendégváró nyári desszert, ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak egy kis különleges kényeztetésként. Tipp: Ha még extrább élményt szeretnél, tálald durvára tört karamellizált dióval vagy egy kevés tengeri sóval megszórva – az ízek így még jobban érvényesülnek.

Előkészület 35 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 45 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín (min. 30%)
100 ml Teljes tej
80 g Cukor
3 db Tojássárgája
100 ml Karamellöntet
60 g Zúzott vajas keksz (pl. Lotus)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a tejszínt és a tejet egy közepes lábasban, amíg enyhén gőzölögni kezd (nem forralni). TIPP: Használj alacsony lángot, hogy ne égjen le az alja.

    A tej és tejszín melegítése közben folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    2

    Közben a tojássárgákat keverd ki habosra a cukorral egy keverőtálban, míg halvány színű és krémes állagú nem lesz. TIPP: Kézi habverővel gyorsan és hatékonyan dolgozhatsz.

    A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    3

    Öntsd a forró tejes keveréket lassan a tojásos masszához, közben folyamatosan kevergetve, majd öntsd vissza a lábasba. Főzd kis lángon, míg a krém sűrűsödik (kb. 82 °C). TIPP: Ha kanál hátát bevonja, megfelelő az állag.

    Fontos a lassú adagolás és a folyamatos keverés, hogy a tojás ne rántódjon meg.

    4

    Vedd le a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni, majd hűtsd tovább hűtőben legalább 4 órát vagy egy éjszakát. TIPP: Tedd a felszínére folpackot, hogy ne bőrösödjön meg.

    A folpack érjen közvetlenül a krém felszínéhez, hogy biztosan ne bőrösödjön meg.

    5

    A kihűlt alapot öntsd fagylaltgépbe, majd keverd sűrű, lágy fagylalttá. A keverés utolsó perceiben add hozzá a zúzott kekszdarabokat. TIPP: Ne keverd túl erősen, hogy a keksz ne ázzon el.

    Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd a krémet egy edényben, és óránként keverd át, hogy ne legyenek benne jégkristályok.

    6

    A kész fagylaltot kanalazd zárható edénybe, rétegezve csorgasd közé a karamellöntetet. Fagyaszd további 2-3 órára. TIPP: Tálalás előtt hagyd 5 percet szobahőmérsékleten, hogy krémesebb legyen.

    A karamellöntet házilag is elkészíthető, de bolti is megfelel.