Häagen-Dazs Cookies & Cream fagylalt csokoládés kekszdarabokkal

Häagen-Dazs Cookies & Cream

A Cookies & Cream íz a Häagen-Dazs ikonikus fagylaltváltozatai közé tartozik, amely a klasszikus vanília alapot kombinálja az édes, ropogós csokoládés kekszekkel. Az Egyesült Államokban a 80-as években vált ismertté, és azóta világszerte az egyik legkedveltebb fagylaltízként tartják számon. A házi változat ugyanezt az élményt kínálja: selymes, főzött vanília fagylaltalap, amelyet durvára tört kekszdarabok tesznek változatossá – minden falatban érezhető a ropogós és a krémes textúra különleges játéka. Tökéletes választás családi ebédek után, nyári esték desszertjeként vagy akár ünnepi alkalmakra is. Tipp: A kekszeket keverheted enyhén sós változattal is – a sósság még inkább kiemeli az édes ízeket.

Előkészület 35 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 45 perc
1720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín (min. 30%)
100 ml Teljes tej
80 g Cukor
3 db Tojássárgája
100 g Csokoládé töltött keksz (pl. Oreo)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a tejszínt és a tejet egy közepes lábosban, amíg elkezd gőzölögni, de ne forrald fel. TIPP: Kevergetés közben figyelj, hogy ne égjen le az alja.

    A tej és tejszín keverékét alacsony lángon melegítsd, hogy elkerüld a leégést.

    2

    Közben egy tálban habosítsd fel a tojássárgákat a cukorral, míg világos, krémes állagot kapsz. TIPP: Ez segít selymesebb fagylaltalapot elérni.

    A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világosabb színű lesz.

    3

    A forró tej-tejszín keveréket lassan öntsd a tojásos keverékhez, folyamatosan kevergetve, majd az egészet öntsd vissza a lábosba, és főzd sűrűsödésig (kb. 82 °C). TIPP: Ha a keverék bevonja a kanál hátát, megfelelő az állag.

    A lassú adagolás és a folyamatos keverés megakadályozza a tojás kicsapódását.

    4

    Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni, majd hűtsd tovább hűtőben legalább 4 órát vagy egy éjszakát. TIPP: Fedd le a krémet folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg.

    A folpack közvetlenül érintkezzen a krém felületével, hogy megakadályozza a bőrösödést.

    5

    Törd össze a töltött csokoládés kekszeket – legyen benne finomabb morzsa és durvább darab is. A kihűlt fagylaltalapot öntsd fagylaltgépbe, és keverd sűrű, krémes állagú fagylalttá. Az utolsó 2-3 percben add hozzá a kekszdarabokat. TIPP: A túl finomra tört keksz elnyomhatja a fagylalt textúráját.

    Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd a krémet egy edényben, és óránként keverd át, hogy ne legyenek benne jégkristályok. A kekszet közvetlenül a fagyasztás előtt keverd bele.

    6

    Tedd a fagylaltot zárható dobozba, és fagyaszd még 2-3 órát, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt 5 percig hagyd állni szobahőmérsékleten. TIPP: Tálaláshoz szórd meg extra kekszmorzsával a tetejét.

    A szobahőmérsékleten való állás segít a fagylaltnak kicsit felengedni, így könnyebben kanalazható lesz.