Melegítsd fel a tejszínt és a tejet egy közepes lábosban, amíg elkezd gőzölögni, de ne forrald fel. TIPP: Kevergetés közben figyelj, hogy ne égjen le az alja.
A tej és tejszín keverékét alacsony lángon melegítsd, hogy elkerüld a leégést.
Közben egy tálban habosítsd fel a tojássárgákat a cukorral, míg világos, krémes állagot kapsz. TIPP: Ez segít selymesebb fagylaltalapot elérni.
A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világosabb színű lesz.
A forró tej-tejszín keveréket lassan öntsd a tojásos keverékhez, folyamatosan kevergetve, majd az egészet öntsd vissza a lábosba, és főzd sűrűsödésig (kb. 82 °C). TIPP: Ha a keverék bevonja a kanál hátát, megfelelő az állag.
A lassú adagolás és a folyamatos keverés megakadályozza a tojás kicsapódását.
Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni, majd hűtsd tovább hűtőben legalább 4 órát vagy egy éjszakát. TIPP: Fedd le a krémet folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg.
A folpack közvetlenül érintkezzen a krém felületével, hogy megakadályozza a bőrösödést.
Törd össze a töltött csokoládés kekszeket – legyen benne finomabb morzsa és durvább darab is. A kihűlt fagylaltalapot öntsd fagylaltgépbe, és keverd sűrű, krémes állagú fagylalttá. Az utolsó 2-3 percben add hozzá a kekszdarabokat. TIPP: A túl finomra tört keksz elnyomhatja a fagylalt textúráját.
Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd a krémet egy edényben, és óránként keverd át, hogy ne legyenek benne jégkristályok. A kekszet közvetlenül a fagyasztás előtt keverd bele.
Tedd a fagylaltot zárható dobozba, és fagyaszd még 2-3 órát, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt 5 percig hagyd állni szobahőmérsékleten. TIPP: Tálaláshoz szórd meg extra kekszmorzsával a tetejét.
A szobahőmérsékleten való állás segít a fagylaltnak kicsit felengedni, így könnyebben kanalazható lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.