Mangós málnás fagylalt tálalva

Häagen-Dazs Mango Raspberry

A mangó és málna párosítása tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a kissé savanykás ízek között. A Häagen-Dazs ezt az egzotikus ízkombinációt egy prémium jégkrémben hozta el, amely egyszerre frissítő és krémesen lágy. A házi változatban a természetes gyümölcspürék kerülnek a tejszínes alapba, így minden falat tele van intenzív gyümölcsös ízzel. Ez az édesség ideális választás nyári desszertként vagy bármilyen különleges alkalomra!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Friss mangó
150 g Friss málna
500 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
30 ml Méz
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót meghámozzuk, felkockázzuk, és egy turmixgépben simára pépesítjük. A málnát is külön pépesítjük, majd átszűrjük, hogy eltávolítsuk a magokat.

    Ha nincs friss málnánk, használhatunk fagyasztott málnát is, de főzés előtt hagyjuk teljesen felolvadni és lecsepegni.

    2

    Egy nagy tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.

    A tejszínt és a keverőtálat is hűtsük le előtte a hűtőben legalább 30 percig. Így sokkal könnyebben és gyorsabban felverődik.

    3

    A felvert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a kondenzált tejet, a vanília kivonatot és a mézet, vigyázva, hogy a hab ne essen össze.

    A kondenzált tejet, vaníliát és mézet lassan, több részletben adagoljuk a tejszínhabhoz, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulával.

    4

    A mangópürét belekeverjük a fagylalt alapba, hogy egyenletesen eloszoljon benne a gyümölcsös íz.

    A mangópüré legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elkeveredjen a fagylaltalappal és ne hűtse le hirtelen.

    5

    A málnapürét óvatosan csorgatjuk bele a fagylaltmasszába, hogy márványos hatású legyen.

    A málnapürét vékony csíkokban csorgassuk a fagylaltmasszára, majd egy késsel vagy spatulával óvatosan húzzunk át rajta, hogy kialakuljon a márványos minta. Ne keverjük túl!

    6

    Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben fagyasszuk, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését. Ha nincs ilyen edényünk, akkor fóliával fedjük le közvetlenül a fagylalt tetejét, majd tegyük rá a fedőt.

    7

    Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Friss mangókockákkal és málnaszemekkel díszítjük.

    Ha a fagylalt túl kemény, tegyük be a hűtőbe 10-15 percre tálalás előtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.