Häagen-Dazs Salted Caramel fagylalt karamell öntettel és tengeri sóval

Häagen-Dazs Salted Caramel

A sós karamell az egyik legikonikusabb ízkombináció, amelyet a 20. század végén Bretagne régiójában tettek világhírűvé. A Häagen-Dazs Salted Caramel ezt az ízharmóniát emelte be a fagylaltvilágba, egyesítve a gazdag karamellt és a tengeri só karakteres fanyarságát. Ez a házi változat pontosan azt a luxus krémességet és ízintenzitást kínálja, amit a boltban kapható változat – de természetesebb összetevőkkel és teljesen tartósítószer-mentesen. A karamell selymessége és a só kis roppanása különleges réteget ad minden falatnak. Tökéletes desszert elegáns vacsorákhoz, romantikus estékhez vagy ha csak egy kis prémium kényeztetésre vágyunk. Tipp: Tálald karamellizált dióval vagy egy kevés étcsokoládé-reszelékkel – az édes-sós ízhatás még jobban kiemelkedik.

Előkészület 35 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 45 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín (min. 30%)
100 ml Teljes tej
100 g Cukor
3 db Tojássárgája
1 csipet
1 csipet Durva szemű tengeri só (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és a tejszínt egy közepes lábosban melegítsd fel, amíg gőzölögni nem kezd. Ne forrald fel! TIPP: Keverd folyamatosan, hogy ne bőrösödjön vagy égjen le.

    Alacsony lángon melegítsd, hogy elkerüld a leégést. Használj vastag aljú lábost a legjobb eredményért.

    2

    Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukor felével, amíg világos és sűrű állagú lesz. TIPP: Ez a lépés biztosítja a fagylalt krémességét.

    A tojássárgákat és a cukrot addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, így elkerülheted a szemcsés állagot.

    3

    A meleg tejszínes keveréket öntsd lassan a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett. Öntsd vissza a lábosba, és főzd sűrűsödésig (kb. 82°C). TIPP: A kanál hátát be kell vonnia a keveréknek.

    A lassú adagolás és a folyamatos keverés megakadályozza, hogy a tojás összeugorjon. Ha nincs hőmérőd, figyelj, hogy a krém ne forrjon.

    4

    A karamellt külön készítsd el: olvaszd meg a maradék cukrot egy tiszta lábosban, amíg borostyánszínű nem lesz. Vedd le a tűzről, add hozzá a sós tojásos tejes keveréket, majd alaposan keverd össze. TIPP: Vigyázz, mert felhabzik!

    A karamellhez használj szélesebb aljú lábost, hogy egyenletesebben olvadjon a cukor. Ha a karamell túl sötét, keserű lesz.

    5

    Szűrd át a keveréket, és hagyd teljesen kihűlni, majd hűtsd legalább 4 órát hűtőben. TIPP: Fedd le folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg a felszín.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat vagy karamellcsomókat, így a fagylalt simább lesz. A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek.

    6

    A hideg alapot öntsd fagylaltgépbe, és keverd sűrű, krémes fagylalttá. Tedd zárható dobozba, és a felszínre szórj egy kevés durva szemű tengeri sót. Fagyaszd további 2-3 órára. TIPP: Tálalás előtt hagyd állni 5 percig, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket fagyasztóba, és 30 percenként keverd át, amíg el nem éri a kívánt állagot. A só kiemeli a karamell édességét.