Melegítsd elő a sütőt 120°C-ra, és bélelj ki két sütőlapot sütőpapírral.
A habcsók alacsony hőfokon sül, hogy lassan száradjon ki és ne égjen meg. A sütőpapír elengedhetetlen, hogy ne ragadjon le a habcsók.
Egy nagy tálban verd habosra a tojásfehérjéket, amíg lágy csúcsokat nem képez. Fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, egy-egy evőkanálnyi mennyiségben, miközben tovább vered, amíg kemény, fényes habot nem kapsz.
A tojásfehérjéknek szobahőmérsékletűnek kell lenniük, hogy könnyebben felverődjenek. A cukrot lassan adagold, hogy a hab stabil maradjon. A kemény hab elengedhetetlen a jó állagú habcsókhoz.
Add hozzá a vaníliakivonatot, a citromlevet és a keményítőt, majd óvatosan keverd össze.
A citromlé segít stabilizálni a habot. A keményítő pedig ropogósabbá teszi a habcsókot. Óvatosan keverd, hogy a hab ne törjön össze.
A habot oszd két részre, és formálj belőlük két kerek réteget a sütőpapíron. Süsd a habcsókokat 90-120 percig, amíg teljesen megszáradnak, de nem barnulnak meg. Hagyd kihűlni a sütőben nyitott ajtónál.
A sütési idő sütőtől függően változhat. A habcsókok akkor jók, ha könnyen leválnak a sütőpapírról. A sütőben való hűlés megakadályozza, hogy a habcsók összeessen.
A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd óvatosan kend az egyik habcsókréteg tetejére.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. A porcukorral édesítsd ízlés szerint.
Rendezd el a friss gyümölcsöket a tejszínen, majd helyezd rá a másik habcsókréteget. A tetejére is tehetsz tejszínt és gyümölcsöket.
A gyümölcsök legyenek szárazak, hogy ne áztassák el a habcsókot. A gyümölcsöket ízlés szerint válogasd össze.
Tálalás előtt legalább egy órára tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít, hogy a habcsók ne ázzon el a tejszíntől és a gyümölcsöktől. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy a tejszín kicsit megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.