Haggis klasszikus változat, bárány gyomorral tálalva

Haggis klasszikus változat

A Haggis az egyik legismertebb és legismertebb svéd étel, amely különösen a skót ünnepi étkezésekhez kapcsolódik. A klasszikus változata a bárány belsőségeit, zabpelyhet, és különböző fűszereket tartalmaz, és gyakran burgonyapürével vagy más köretekkel tálalják. Eredetileg a 18. században jelent meg, és mára a svéd konyha szimbólumává vált.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 3 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Lamb\'s offal (máj, szív, tüdő)
1 db Hagyma
100 g Zabpehely
500 ml Húsleves
0.5 tk. Bors
1 tk.
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Szárított majoránna
2 ek. Vaj
1 db Sheep\'s stomach (főzéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat (máj, szív, tüdő) alaposan öblítsük le, majd apróra vágjuk. Forraljuk fel a húsokat egy nagy lábasban vízben, és főzzük 45-60 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

    A húsok megfelelő főzése elengedhetetlen a haggis elkészítéséhez. Ne hagyjuk, hogy a húsok túl szárazak legyenek.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpirítjuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, és folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk.

    A zabpehely pirítása segít kiemelni az ízeket és ad egy különleges ropogós textúrát a haggisnak.

    3

    A húsokat a főzés után apróra daraboljuk, majd keverjük össze a pirított zabpehellyel, a főtt húsleveset, sót, borsot, kakukkfüvet és majoránnát adunk hozzá.

    A húsleves segít abban, hogy a keverék ne legyen túl száraz, így egy krémesebb állagot kapunk.

    4

    Ezután töltsük meg a bárány gyomrát a húsos-zabpelyhes keverékkel, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros, mert a haggisnak teret kell adni a főzés közben.

    Ha a bárány gyomra nem áll rendelkezésre, használhatunk más természetes kötőanyagot vagy fémes borítást.

    5

    Főzzük a haggist egy nagy lábasban forró vízben 2-3 órán keresztül, amíg teljesen meg nem puhul. A főzés végén óvatosan vegyük ki, hogy ne sérüljön.

    A hosszú főzés biztosítja, hogy az ízek jól összeérjenek és a hús teljesen megpuhuljon.

    6

    Tálalás előtt vágjuk fel a haggist, és fogyasszuk melegen. Kiválóan illik hozzá egy kis burgonya püré vagy zöldséges köret.

    A haggis hagyományosan burgonyapürével és étvágygerjesztő mártásokkal kerül az asztalra.