A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
Ha a hagymát kevés sóval összekeverjük és állni hagyjuk, az íze enyhülni fog.
A joghurtot egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és paradicsomot.
A joghurt legyen friss és sűrű, így gazdagabb lesz az íze.
Adjuk hozzá a köményt, sót és borsot, majd jól keverjük össze.
A kömény enyhe fűszerességet ad a raitának, ha szeretnéd erősebb ízűvé tenni, egy kis őrölt chili is jól illik hozzá.
Öntsük bele az olívaolajat, és szórjuk meg friss korianderrel.
A friss koriander íze nagyszerűen frissíti a raitát, de ha nem szereted, petrezselyem is jól illik hozzá.
Hűtőben pihentessük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A raita hidegen a legfinomabb, mivel az ízek jobban összeérnek, ha hűtőben pihennek.
Tálald friss naan kenyérrel vagy mint köret indiai ételekhez.
A raita frissítő kísérője lehet fűszeres ételeknek, mivel enyhíti azok csípősségét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.