Hagymás-paradicsomos raita, joghurttal, friss korianderrel és paradicsommal

Hagymás-paradicsomos raita

A raita egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran joghurt alapú mártásként tálalnak a fűszeres és csípős ételek mellé. Az alapját joghurt adja, amelyet különféle zöldségekkel, fűszerekkel és néha gyümölcsökkel gazdagítanak. A hagymás-paradicsomos raita a friss paradicsom és hagyma kombinációjával egyedülálló frissességet hoz, és kiválóan kiegészíti az indiai fűszeres étkezéseket, mint a curry vagy a biryani.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 40 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Joghurt
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 ek. Friss koriander
0.5 tk. Kömény
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.

    Ha a hagymát kevés sóval összekeverjük és állni hagyjuk, az íze enyhülni fog.

    2

    A joghurtot egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és paradicsomot.

    A joghurt legyen friss és sűrű, így gazdagabb lesz az íze.

    3

    Adjuk hozzá a köményt, sót és borsot, majd jól keverjük össze.

    A kömény enyhe fűszerességet ad a raitának, ha szeretnéd erősebb ízűvé tenni, egy kis őrölt chili is jól illik hozzá.

    4

    Öntsük bele az olívaolajat, és szórjuk meg friss korianderrel.

    A friss koriander íze nagyszerűen frissíti a raitát, de ha nem szereted, petrezselyem is jól illik hozzá.

    5

    Hűtőben pihentessük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A raita hidegen a legfinomabb, mivel az ízek jobban összeérnek, ha hűtőben pihennek.

    6

    Tálald friss naan kenyérrel vagy mint köret indiai ételekhez.

    A raita frissítő kísérője lehet fűszeres ételeknek, mivel enyhíti azok csípősségét.