A lisztet tedd egy nagy tĂĄlba, majd kĂ©szĂts egy kis mĂ©lyedĂ©st a közepĂ©re. Morzsold bele az Ă©lesztĆt Ă©s add hozzĂĄ a cukrot. Ăntsd rĂĄ a langyos vizet Ă©s hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztĆ felfusson.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ha tĂșl forrĂł, megöli az Ă©lesztĆt, ha tĂșl hideg, nem aktivĂĄlĂłdik. A langyos vĂz (kb. 30-35°C) az ideĂĄlis.
MiutĂĄn az Ă©lesztĆ felfutott, add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a sĂłt. Keverd el, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂg sima Ă©s rugalmas nem lesz.
A sĂł gĂĄtolja az Ă©lesztĆ mƱködĂ©sĂ©t, ezĂ©rt fontos, hogy csak az Ă©lesztĆ felfutĂĄsa utĂĄn add hozzĂĄ.
FormĂĄlj a tĂ©sztĂĄbĂłl egy gömböt, tedd vissza a tĂĄlba, Ă©s letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körĂŒlbelĂŒl 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg duplĂĄjĂĄra nem nĆ.
A tĂĄlat kend ki olĂvaolajjal, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. A meleg hely segĂt a tĂ©sztĂĄnak gyorsabban megkelni.
Amikor a tĂ©szta megkelt, nyĂșjtsd ki 2-3 cm vastagsĂĄgĂșra. Tedd egy olĂvaolajjal kikent tepsibe.
A tepsit alaposan kend ki olĂvaolajjal, hogy a focaccia ne ragadjon le Ă©s szĂ©p aranybarna legyen az alja.
A tĂ©sztĂĄt enyhĂ©n nyomkodd meg, hogy kis mĂ©lyedĂ©sek keletkezzenek. Egy-kĂ©t evĆkanĂĄl olĂvaolajat locsolj a tetejĂ©re.
A mĂ©lyedĂ©sekbe kerĂŒlĆ olĂvaolaj ĂzletesebbĂ© Ă©s szaftosabbĂĄ teszi a focacciĂĄt. SzĂłrd meg durva szemƱ sĂłval Ă©s fƱszernövĂ©nyekkel is!
ElĆmelegĂtett 220°C-os sĂŒtĆben sĂŒsd 20-25 percig, amĂg a focaccia aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.
A magas hĆmĂ©rsĂ©klet segĂt abban, hogy a focaccia gyorsan megsĂŒljön Ă©s ropogĂłs legyen. Figyeld a sĂŒtĆt, nehogy megĂ©gjen!
SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd hƱlni 10 percig, majd szeleteld fel Ă©s tĂĄlald.
Frissen a legfinomabb, de mĂĄsnap is Ăzletes. TĂĄrolhatod lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.