A zöldségeket és a rákot vékony csíkokra vágjuk, hogy könnyen és egyenletesen süljenek.
Minél vékonyabbra vágjuk a hozzávalókat, annál ropogósabb lesz a kakiage.
A tempura lisztet összekeverjük a jéghideg vízzel, és finoman keverjük, hogy ne legyen túl sima. A keveréknek darabosnak kell lennie, hogy ropogós legyen.
A hideg víz segít abban, hogy a tészta könnyen ropogósra süljon. Ne keverjük túl, hogy megőrizzük a tészta ropogós textúráját.
A zöldségeket és a rákot beleforgatjuk a tésztába, hogy minden egyes darab jól bevonódjon.
Ne használjunk túl sok tésztát, csak épp annyit, hogy bevonja az alapanyagokat.
A szezámmagolajat felforrósítjuk egy mély serpenyőben, majd a bepanírozott zöldségeket és rákot óvatosan belehelyezzük.
A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú: ha túl hideg, a kakiage nem lesz ropogós, ha túl forró, megéghet.
Addig sütjük, amíg a kakiage aranybarnára nem sül, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.
Tartsuk szem előtt, hogy ne süssük túl a kakiage-t, különben elveszíti a ropogós textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.