Hagyományos kakiage tálalva, aranybarna színben

Hagyományos kakiage

A kakiage egy népszerű japán étel, amelyet főként tempura formában készítenek. A híres Andong régióból származik, és az ottani éttermekben gyakran rákot és különféle zöldségeket használnak hozzá. Ez a változat egy egyszerűbb, hagyományos elkészítési módot képvisel, ami a családi étkezések elengedhetetlen része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rák
150 g Zöldség (sárgarépa, hagyma, cukkini)
100 g Tésztapor (tempura liszt)
150 ml Jégvíz
500 ml Szezámmagolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket és a rákot vékony csíkokra vágjuk, hogy könnyen és egyenletesen süljenek.

    Minél vékonyabbra vágjuk a hozzávalókat, annál ropogósabb lesz a kakiage.

    2

    A tempura lisztet összekeverjük a jéghideg vízzel, és finoman keverjük, hogy ne legyen túl sima. A keveréknek darabosnak kell lennie, hogy ropogós legyen.

    A hideg víz segít abban, hogy a tészta könnyen ropogósra süljon. Ne keverjük túl, hogy megőrizzük a tészta ropogós textúráját.

    3

    A zöldségeket és a rákot beleforgatjuk a tésztába, hogy minden egyes darab jól bevonódjon.

    Ne használjunk túl sok tésztát, csak épp annyit, hogy bevonja az alapanyagokat.

    4

    A szezámmagolajat felforrósítjuk egy mély serpenyőben, majd a bepanírozott zöldségeket és rákot óvatosan belehelyezzük.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú: ha túl hideg, a kakiage nem lesz ropogós, ha túl forró, megéghet.

    5

    Addig sütjük, amíg a kakiage aranybarnára nem sül, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.

    Tartsuk szem előtt, hogy ne süssük túl a kakiage-t, különben elveszíti a ropogós textúráját.