Hagyományos Sujebi, koreai tészta leves, póréhagymával és fokhagymával

Hagyományos Sujebi

A Sujebi egy hagyományos koreai étel, amely a friss tésztát húslevesben főzi. Ezt az ételt gyakran fogyasztják hideg hónapokban, mivel melegítő és tápláló. Az étel alapja az egyszerű, de gazdag ízvilágú húsleves, amelyet póréhagymával és fokhagymával ízesítenek. A Sujebi egy kényelmes, otthon készíthető étel, amely gazdag tészta-textúrával és friss hozzávalókkal készült.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
250 ml Meleg víz
1 tk.
1 db Tojás
1 ek. Búzaliszt
1 l Húsleves (vagy zöldségleves)
1 szál Póréhagyma
200 g Hús (opcionális, pl. csirke vagy marhahús)
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót tedd egy tálba, majd add hozzá a meleg vizet. Keverd össze, és gyúrd a tésztát addig, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta ne legyen túl kemény vagy túl lágy. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet a kívánt állag eléréséhez.

    2

    A kész tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy pihenjen, és könnyebb legyen nyújtani.

    Ezt a pihentetési időt a tészta rugalmasságának javítására használjuk.

    3

    A póréhagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd a húsleveshez add hozzá, és kezd el forralni.

    A póréhagyma ízletes, de ha nincs, akkor sima hagymát is használhatsz.

    4

    Amikor a húsleves felforr, vékonyra nyújtsd ki a tésztát, és kézzel tépd kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez.

    A sujebi daraboknak kisebbeknek kell lenniük, és ha túl vastagok, nem fognak jól főni.

    5

    Hagyjuk főni a tésztát a levesben 5-7 percig, amíg meg nem puhul.

    Ne keverd túl erősen, hogy a tésztadarabok ne törjenek össze.

    6

    Tálald forrón, és ha szeretnéd, adj hozzá pörkölt szezámmagot vagy pirospaprikát a tetejére.

    A pörkölt szezámmag különleges ízt ad, és gazdagítja a tál ízvilágát.