A diót darabold fel, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy kiadja az ízét.
A diót ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, de ha finoman pörkölöd, ízletesebb lesz.
Egy közepes lábosban hevítsd fel az olajat, és add hozzá a szémolnát (búzadarát). Folyamatos keverés mellett pirítsd aranybarnára.
Ne hagyd magára a szémolnát, mert könnyen leéghet. Kevergesd folyamatosan, hogy egyenletesen piruljon.
Közben egy másik edényben keverd össze a vizet, tejet, cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Forrald fel, majd öntsd rá a pirított szémolnára.
A tejet és a vizet mindig melegítsd fel, hogy a szémolna ne hűljön le túl gyorsan, amikor hozzáöntöd.
Folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a szémolna fel nem szívja a folyadékot és egy sűrű masszát nem képez.
Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel vagy tejjel hígíthatod a halvát, hogy a kívánt állagot elérd.
Miután elkészült a halva, add hozzá a pirított diót és a fahéjat. Jól keverd el, majd tálald melegen.
A fahéj ad egy kis melegséget és ízt, ami tökéletesen illik a halvához.
Tálald a halvát egy kis extra dióval díszítve, és frissítsd fel egy csipetnyi fahéjjal.
Ha szeretnéd, egy kis méz is jó kiegészítője lehet, hogy még gazdagabbá tedd az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.