Halva dióval, gazdag, édes és diós desszert

Halva dióval

A Halva egy tradicionális közel-keleti édesség, amelyet búzadarából készítenek. Az édesség selymes textúrája és gazdag íze miatt nagyon népszerű, és minden családnak megvan a saját változata. A dióval készült halva egy gazdagabb, ínycsiklandóbb verzió, amely különleges aromát kap a pirított dió és a fahéj kombinációjától. Az étel remek választás lehet egy ünnepi desszertként vagy egy könnyed délutáni falatkaként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szémolna (búzadara)
150 g Cukor
500 ml Víz
200 ml Tej
2 ek. Olaj
100 g Dió
0.5 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót darabold fel, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy kiadja az ízét.

    A diót ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, de ha finoman pörkölöd, ízletesebb lesz.

    2

    Egy közepes lábosban hevítsd fel az olajat, és add hozzá a szémolnát (búzadarát). Folyamatos keverés mellett pirítsd aranybarnára.

    Ne hagyd magára a szémolnát, mert könnyen leéghet. Kevergesd folyamatosan, hogy egyenletesen piruljon.

    3

    Közben egy másik edényben keverd össze a vizet, tejet, cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Forrald fel, majd öntsd rá a pirított szémolnára.

    A tejet és a vizet mindig melegítsd fel, hogy a szémolna ne hűljön le túl gyorsan, amikor hozzáöntöd.

    4

    Folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a szémolna fel nem szívja a folyadékot és egy sűrű masszát nem képez.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel vagy tejjel hígíthatod a halvát, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Miután elkészült a halva, add hozzá a pirított diót és a fahéjat. Jól keverd el, majd tálald melegen.

    A fahéj ad egy kis melegséget és ízt, ami tökéletesen illik a halvához.

    6

    Tálald a halvát egy kis extra dióval díszítve, és frissítsd fel egy csipetnyi fahéjjal.

    Ha szeretnéd, egy kis méz is jó kiegészítője lehet, hogy még gazdagabbá tedd az ízét.