A ghee-t hevítsd egy serpenyőben, majd add hozzá a búzadarát. Pirítsd a dara szemeket folyamatos keverés mellett, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak.
A búzadara pirítása segít abban, hogy a halva gazdag, pirított ízt kapjon.
Egy külön edényben, a vízhez add hozzá a cukrot és a tejet, majd melegítsd fel őket, amíg a cukor feloldódik.
A víz és tej kombinációja sima, krémes állagot ad a halva alapjának.
Miután a búzadara megpirult, lassan öntsd hozzá a meleg cukros-tejes keveréket a darához, miközben folyamatosan kevered.
A folyadék hozzáadásakor legyél óvatos, mivel a dara gyorsan felszívja a folyadékot.
Főzd a keveréket közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a halva összesűrűsödik, és az összes folyadékot felszívja.
A halva állaga akkor lesz megfelelő, ha egyesül a ghee-vel, és a tészta már nem tapad az edény falához.
Amikor a halva kész, tedd félre, és hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetés segít, hogy a halva ízei összeérjenek és még finomabb legyen.
A mandulát pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd szórd a kész halva tetejére.
A pirított mandula nemcsak ízt ad, hanem ropogós textúrát is biztosít a halvának.
Tálald a halvát melegen, és ha szeretnéd, egy kevés rózsavíz hozzáadásával extra illatot adhatsz neki.
A rózsavíz egy finom virágos ízt ad, amitől az étel különlegesebbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.