Halva pisztáciával, török édesség, tálban

Halva pisztáciával

A Halva egy hagyományos török édesség, amely búzadarából készül, és tejjel, cukorral, fűszerekkel és diófélékkel ízesítik. A pisztácia hozzáadása különleges ízt ad ennek a desszertnek, amely a török konyha egyik klasszikus édessége. Az étel a különleges fűszerek és textúra kombinációjával igazi élményt kínál, amely tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Búzadara
150 g Cukor
500 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
200 ml Víz
50 g Pisztácia
1 tk. Fahéj
1 db Szegfűszeg
1 db Narancshéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciákat pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén meg nem pirulnak, majd vágd apróra.

    A pisztáciák frissítik az ételt, így érdemes őket frissen pörkölni a legjobb ízért.

    2

    A víz, tej és cukor keverékét tedd egy lábasba, és forrald fel.

    A tej és víz keveréke segít krémesebb textúrát adni a halvának.

    3

    Egy másik serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a búzadarát. Pirítsd közepes hőmérsékleten, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A búzadara fokozatos pirítása segít abban, hogy a halva puhább és krémesebb legyen.

    4

    Amikor a búzadara már aranybarna, lassan add hozzá a forró tejes keveréket, miközben folyamatosan kevergeted.

    Figyelj arra, hogy ne égjen meg, miközben hozzáadod a tejet, mivel a búzadara gyorsan felszívja a folyadékot.

    5

    Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a folyadék teljesen el nem szívódik, és a halva össze nem áll.

    Ha szükséges, adj még egy kis vizet vagy tejet, hogy elérd a kívánt textúrát.

    6

    Amikor a halva elkészült, add hozzá a pisztáciát, a fahéjat, a szegfűszeget és a narancshéjat, majd keverd jól össze.

    A fűszerek frissessége kiemeli a halva ízét, és a narancshéj segít egy friss, citrusos illatot adni.

    7

    Tálald a halvát egy tálban, és díszítsd a maradék pisztáciával.

    A pisztácia és a fűszerek díszítése nemcsak szép, hanem ínycsiklandó is.