A pisztáciákat pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén meg nem pirulnak, majd vágd apróra.
A pisztáciák frissítik az ételt, így érdemes őket frissen pörkölni a legjobb ízért.
A víz, tej és cukor keverékét tedd egy lábasba, és forrald fel.
A tej és víz keveréke segít krémesebb textúrát adni a halvának.
Egy másik serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a búzadarát. Pirítsd közepes hőmérsékleten, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A búzadara fokozatos pirítása segít abban, hogy a halva puhább és krémesebb legyen.
Amikor a búzadara már aranybarna, lassan add hozzá a forró tejes keveréket, miközben folyamatosan kevergeted.
Figyelj arra, hogy ne égjen meg, miközben hozzáadod a tejet, mivel a búzadara gyorsan felszívja a folyadékot.
Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a folyadék teljesen el nem szívódik, és a halva össze nem áll.
Ha szükséges, adj még egy kis vizet vagy tejet, hogy elérd a kívánt textúrát.
Amikor a halva elkészült, add hozzá a pisztáciát, a fahéjat, a szegfűszeget és a narancshéjat, majd keverd jól össze.
A fűszerek frissessége kiemeli a halva ízét, és a narancshéj segít egy friss, citrusos illatot adni.
Tálald a halvát egy tálban, és díszítsd a maradék pisztáciával.
A pisztácia és a fűszerek díszítése nemcsak szép, hanem ínycsiklandó is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.