Hanami Dango, színes rizsgolyókból készült japán édesség tavaszi dekorációval

Hanami Dango

A Hanami Dango egy hagyományos japán édesség, amelyet különösen a tavaszi Hanami fesztiválok alkalmával fogyasztanak. Az édesség színes rizsgolyókból készül, melyeket általában egy nyársra húzva tálalnak. A három különböző szín, amelyek a dango golyókban szerepelnek, a tavasz, a frissesség és a természet újjászületését jelképezik. A Hanami Dango egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely a japán kultúra és étkezési hagyományok szerves része.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
2 ek. Cukor
150 ml Meleg víz
500 ml Sós víz
2 ek. Szirup (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze. Apránként add hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze, hogy lágy tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon a kezedhez. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    2

    A tésztát oszd három részre. Az egyik részhez adj hozzá egy kis piros ételfestéket, hogy szép rózsaszínű legyen, a másikhoz egy kis zöld ételfestéket, hogy zöld legyen.

    Használj ételfestéket, hogy a dango színei élénkek legyenek. Ha természetes színezéket szeretnél, használhatsz zöld tea port vagy céklát.

    3

    Formálj kis golyókat a tésztákból. A golyók legyenek kb. 3 cm átmérőjűek.

    A golyókat egyenletesen formáld meg, hogy mindegyik egyforma méretű legyen, így szépen sütnek.

    4

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és tedd bele a dango golyókat. Főzd őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd főzd még 2-3 percig.

    Amikor a dango golyók feljönnek a víz tetejére, akkor biztosan készen vannak. Ha túl sokáig főzöd őket, túl puhák lehetnek.

    5

    Vedd ki a dango golyókat a vízből, és tedd egy szűrőre, hogy lecsöpögjenek.

    Ha szeretnéd, önthetsz egy kis szirupot a dango golyókra, hogy édesebb legyen.

    6

    Tálald a dango golyókat egy nyársra húzva, vagy egy tálban, és tálald frissen.

    A Hanami Dango tökéletes kísérője lehet egy teás szertartásnak vagy egy tavaszi pikniknek.