A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze. Apránként add hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze, hogy lágy tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon a kezedhez. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
A tésztát oszd három részre. Az egyik részhez adj hozzá egy kis piros ételfestéket, hogy szép rózsaszínű legyen, a másikhoz egy kis zöld ételfestéket, hogy zöld legyen.
Használj ételfestéket, hogy a dango színei élénkek legyenek. Ha természetes színezéket szeretnél, használhatsz zöld tea port vagy céklát.
Formálj kis golyókat a tésztákból. A golyók legyenek kb. 3 cm átmérőjűek.
A golyókat egyenletesen formáld meg, hogy mindegyik egyforma méretű legyen, így szépen sütnek.
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és tedd bele a dango golyókat. Főzd őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd főzd még 2-3 percig.
Amikor a dango golyók feljönnek a víz tetejére, akkor biztosan készen vannak. Ha túl sokáig főzöd őket, túl puhák lehetnek.
Vedd ki a dango golyókat a vízből, és tedd egy szűrőre, hogy lecsöpögjenek.
Ha szeretnéd, önthetsz egy kis szirupot a dango golyókra, hogy édesebb legyen.
Tálald a dango golyókat egy nyársra húzva, vagy egy tálban, és tálald frissen.
A Hanami Dango tökéletes kísérője lehet egy teás szertartásnak vagy egy tavaszi pikniknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.