Handvo tökös våltozatban tålalva

Handvo tökös våltozatban

A handvo egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet a Gujarat rĂ©giĂłbĂłl szĂĄrmazik. Eredetileg zöldsĂ©gekkel, pĂ©ldĂĄul tökkel vagy sĂĄrgarĂ©pĂĄval kĂ©szĂŒlt, Ă©s a tĂ©sztĂĄjĂĄba szĂĄmos fƱszert Ă©s fƱszernövĂ©nyt adtak. Az Ă©tel egy gazdag, Ă­nycsiklandĂł finomsĂĄg, amelyet gyakran reggelire vagy snackkĂ©nt fogyasztanak. A tökös vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel a friss tök Ă­ze remekĂŒl illik a fƱszerekkel, Ă©s tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a rizst Ă©s a burgonyĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Tök
⭕ 100 g Basmati rizs
⭕ 2 db Burgonya
⭕ 6 db Curry levelek
⭕ 1 tk. Mustármag
⭕ 2 ek. Szezámmag
⭕ 50 g KĂłkuszreszelĂ©k
⭕ 100 g Joghurt
⭕ 2 ek. Kókuszolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 cs. HidratĂĄlt Ă©lesztƑ
⭕ tk. FƱszerkeverĂ©k (kurkuma, chili por)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst Ă©s a burgonyĂĄt kĂŒlön fƑzd meg. A rizst alaposan öblĂ­tsd le, majd fƑzd 10 percig. A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s fƑzd puhĂĄra.

    A rizs fƑzĂ©se közben ĂŒgyelj arra, hogy ne legyen tĂșlfƑzve, mert Ă­gy a tĂ©szta textĂșrĂĄja elvĂ©sz.

    2

    A tököt reszeld le, Ă©s nyomkodd ki belƑle a felesleges vizet. A reszelt tököt keverd össze a fƑtt burgonyĂĄval, rizst is adj hozzĂĄ.

    A tök levĂ©t mindig nyomd ki, hogy elkerĂŒld a tĂșlzott nedvessĂ©get, ami tönkreteheti a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel a kĂłkuszolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a mustĂĄrmagot, curry leveleket Ă©s a szezĂĄmmagot.

    A mustĂĄrmagot ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    4

    A pirĂ­tott fƱszereket add hozzĂĄ a tökös-rizses keverĂ©khez, Ă©s jĂłl keverd össze. ÍzesĂ­tsd sĂłval, fƱszerkeverĂ©kkel Ă©s kurkumĂĄval.

    A kurkuma Ă©s chili por hozzĂĄadĂĄsa gazdagĂ­tja az Ă©tel Ă­zĂ©t, de az erƑssĂ©get Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.

    5

    A joghurtot Ă©s a hidratĂĄlt Ă©lesztƑt is keverd bele, majd a masszĂĄt öntsd ĂĄt egy elƑkĂ©szĂ­tett sĂŒtƑtĂĄlba.

    A joghurt segít a keverék összeållåsåban és puhasågot ad a tésztånak.

    6

    A tĂĄlat elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on sĂŒsd 30-35 percig, amĂ­g a teteje aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    A sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©n, ha szeretnĂ©d, a tĂĄl tetejĂ©re szezĂĄmmagot szĂłrhatsz, hogy extra ropogĂłs rĂ©teget kapj.

    7

    Tålald melegen, és élvezd a fƱszeres, ínycsiklandó handvot!