Harees bĂĄrĂĄnyhĂșssal, gazdag fƱszeres leves, tĂĄlalva friss korianderrel

Harees bĂĄrĂĄnyhĂșssal

A harees egy hagyomĂĄnyos közel-keleti Ă©tel, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a Közel-Keleten Ă©s Észak-AfrikĂĄban. Eredetileg a falusi közössĂ©gek kĂ©szĂ­tettĂ©k, mivel az Ă©tel gyorsan Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, miközben tĂĄplĂĄlĂł Ă©s gazdag. A bĂĄrĂĄnyhĂșssal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad, Ă©s az Ă©tel gazdag fƱszerekkel Ă©s hĂŒvelyesekkel kĂ©szĂŒl, amely mind a csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sek, mind a ĂŒnnepi alkalmak sorĂĄn nĂ©pszerƱ Ă©tellĂ© teszi.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 2 db Burgonya
⭕ 200 g HĂŒvelyesek (pĂ©ldĂĄul felesborsĂł)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Cumin (kömĂ©ny)
⭕ 1 ek. Cilantro
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1.5 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lĂĄbasban kezd el pirĂ­tani olĂ­vaolajon, amĂ­g minden oldala szĂ©p barna nem lesz.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsakor ĂŒgyelj arra, hogy egyenletesen barnuljon meg, hogy gazdag Ă­zt kapjon.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra vĂĄgd, Ă©s add hozzĂĄ a hĂșsokhoz. PirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni nem kezd.

    Ha szeretnéd, egy kis vízzel segítheted a hagyma puhulåsåt, hogy ne égjen le.

    3

    A kömény és paprika fƱszereket is add hozzå, és keverd össze, hogy az aromåk felszabaduljanak.

    A fƱszereket pirítva a legjobb, mert így intenzívebb ízeket kapsz.

    4

    A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd kockĂĄkra, majd add a lĂĄbasba. Az egĂ©szet öntsd fel vĂ­zzel, Ă©s fƑzd lassĂș tƱzön körĂŒlbelĂŒl 30-40 percig.

    A burgonya a leves krĂ©messĂ© vĂĄlik, Ă­gy Ă©rdemes jĂłl fƑzni, hogy ne maradjon tĂșl darabos.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs Ă©s a burgonya is megpuhult, add hozzĂĄ a hĂŒvelyeseket (pl. felesborsĂłt), Ă©s fƑzd Ƒket mĂ©g 20-30 percig, amĂ­g megpuhulnak.

    A hĂŒvelyesek gyorsan megpuhulnak, ezĂ©rt Ă©rdemes folyamatosan ellenƑrizni.

    6

    KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, Ă­zesĂ­tsd mĂ©g sĂłval, borssal. A vĂ©gĂ©n szĂłrd rĂĄ a finomra vĂĄgott koriandert, Ă©s tĂĄlald forrĂłn.

    A koriander frissességet ad, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.