A bárányhúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lábasban kezd el pirítani olívaolajon, amíg minden oldala szép barna nem lesz.
A hús pirításakor ügyelj arra, hogy egyenletesen barnuljon meg, hogy gazdag ízt kapjon.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, és add hozzá a húsokhoz. Pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
Ha szeretnéd, egy kis vízzel segítheted a hagyma puhulását, hogy ne égjen le.
A kömény és paprika fűszereket is add hozzá, és keverd össze, hogy az aromák felszabaduljanak.
A fűszereket pirítva a legjobb, mert így intenzívebb ízeket kapsz.
A burgonyát hámozd meg és vágd kockákra, majd add a lábasba. Az egészet öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön körülbelül 30-40 percig.
A burgonya a leves krémessé válik, így érdemes jól főzni, hogy ne maradjon túl darabos.
Miután a hús és a burgonya is megpuhult, add hozzá a hüvelyeseket (pl. felesborsót), és főzd őket még 20-30 percig, amíg megpuhulnak.
A hüvelyesek gyorsan megpuhulnak, ezért érdemes folyamatosan ellenőrizni.
Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal. A végén szórd rá a finomra vágott koriandert, és tálald forrón.
A koriander frissességet ad, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.