Harees bárányhússal, gazdag fűszeres leves, tálalva friss korianderrel

Harees bárányhússal

A harees egy hagyományos közel-keleti étel, amely különösen népszerű a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Eredetileg a falusi közösségek készítették, mivel az étel gyorsan és könnyen elkészíthető, miközben tápláló és gazdag. A bárányhússal készült változata különleges ízvilágot ad, és az étel gazdag fűszerekkel és hüvelyesekkel készül, amely mind a családi étkezések, mind a ünnepi alkalmak során népszerű étellé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
2 db Burgonya
200 g Hüvelyesek (például felesborsó)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Cumin (kömény)
1 ek. Cilantro
1 tk. Fűszerpaprika
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lábasban kezd el pirítani olívaolajon, amíg minden oldala szép barna nem lesz.

    A hús pirításakor ügyelj arra, hogy egyenletesen barnuljon meg, hogy gazdag ízt kapjon.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, és add hozzá a húsokhoz. Pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    Ha szeretnéd, egy kis vízzel segítheted a hagyma puhulását, hogy ne égjen le.

    3

    A kömény és paprika fűszereket is add hozzá, és keverd össze, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A fűszereket pirítva a legjobb, mert így intenzívebb ízeket kapsz.

    4

    A burgonyát hámozd meg és vágd kockákra, majd add a lábasba. Az egészet öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön körülbelül 30-40 percig.

    A burgonya a leves krémessé válik, így érdemes jól főzni, hogy ne maradjon túl darabos.

    5

    Miután a hús és a burgonya is megpuhult, add hozzá a hüvelyeseket (pl. felesborsót), és főzd őket még 20-30 percig, amíg megpuhulnak.

    A hüvelyesek gyorsan megpuhulnak, ezért érdemes folyamatosan ellenőrizni.

    6

    Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal. A végén szórd rá a finomra vágott koriandert, és tálald forrón.

    A koriander frissességet ad, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.