Haupia gyĂŒmölcsös rĂ©tegekkel, kĂłkusztejes puding friss gyĂŒmölcsökkel

Haupia gyĂŒmölcsös rĂ©tegekkel

A Haupia egy hagyomĂĄnyos hawaii desszert, amelyet fƑleg kĂłkusztejbƑl kĂ©szĂ­tenek. Az eredeti recept egyszerƱ, de a gyĂŒmölcsökkel valĂł rĂ©tegezĂ©s egy friss, Ă©des Ă©s egĂ©szsĂ©ges desszerttĂ© varĂĄzsolja. A gyĂŒmölcsök Ă©s a kĂłkusz remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik egymĂĄst, Ă­gy egy kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt adnak. A Haupia gyĂŒmölcsös rĂ©tegekkel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a nyĂĄri idƑszakban, mivel friss, könnyƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel. Ezt a receptet mindenkinek ajĂĄnlom, aki szereti a friss kĂłkuszos desszerteket!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 200 ml Tej
⭕ 100 g Cukor
⭕ 50 g KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 150 g Friss ananász
⭕ 100 g Friss eper
⭕ 100 g Friss mangó
⭕ 2 ág Friss menta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókusztejet és a tejet egy közepes låbasban keverd össze, majd add hozzå a cukrot.

    A kĂłkusztej Ă©s a tej arĂĄnya beĂĄllĂ­thatĂł, ha erƑsebb kĂłkusz Ă­zt szeretnĂ©l, több kĂłkusztejet hasznĂĄlhatsz.

    2

    A kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt egy kis tĂĄlban keverd el egy kevĂ©s hideg tejjel, majd lassan öntsd hozzĂĄ a meleg tejes keverĂ©khez, miközben folyamatosan kevergeted.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne csomĂłsodjon a kemĂ©nyĂ­tƑ.

    3

    Folyamatos keverĂ©s mellett melegĂ­tsd a keverĂ©ket közepes lĂĄngon, amĂ­g besƱrƱsödik. Amikor elĂ©rted a pudingos ĂĄllagot, vedd le a tƱzrƑl.

    Ne hagyd, hogy tĂșl sƱrƱre fƑjön, mert akkor nehezebb lesz felhasznĂĄlni a rĂ©tegezĂ©shez.

    4

    A kĂ©sz haupiĂĄt tedd egy tĂĄlba, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni, majd hƱtsd le a hƱtƑben legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, hogy megszilĂĄrduljon.

    A hideg haupia könnyen szeletelhetƑ lesz, ha jĂłl lehƱtöd.

    5

    A gyĂŒmölcsöket aprĂ­tsd fel kis darabokra. Az ananĂĄszt, epret Ă©s mangĂłt kĂŒlön-kĂŒlön szeleteld fel.

    Az ananåsz friss és édes legyen, hogy a desszert friss ízƱ maradjon.

    6

    A hƱtött haupiĂĄt tĂĄlald rĂ©tegezve. Egy rĂ©teg haupia, majd egy rĂ©teg gyĂŒmölcs, Ă©s ismĂ©teljĂŒk a rĂ©tegezĂ©st, amĂ­g a hozzĂĄvalĂłk elfogynak.

    A gyĂŒmölcsöket szĂ©pen rendezd el, hogy a tĂĄlban jĂłl mutassanak.

    7

    A desszertet friss mentĂĄval dĂ­szĂ­tsd, majd tĂĄlald azonnal.

    A friss menta csodĂĄlatos frissessĂ©get ad a desszertnek, Ă©s remekĂŒl illik a kĂłkuszos Ă­zhez.