Haupia tortakrémként, friss kókusz ízzel

Haupia tortakrémként

A Haupia egy hagyományos hawaii desszert, amely kókusztejből készül. Az étel krémes és selymes textúrája a kókusz ízét igazán kiemeli. A Haupia tortakrémként egy remek lehetőség, hogy ezt a finom desszertet tortákhoz, pitékhez vagy más süteményekhez felhasználjuk. Az étel könnyen elkészíthető, és a kókusztej finom ízével gazdagítja bármilyen édességet. A hűtés és a zselatin segít abban, hogy a krém megfelelő textúrát és stabilitást kapjon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 3 óra
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 ml Kókusztej
100 ml Tej
2 g Zacskózselatin
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint oldd fel a vízben, majd hagyd állni 5 percig, hogy megduzzadjon.

    Ha túl hideg a víz, a zselatin nem oldódik fel rendesen, így a meleg víz segíthet a folyamatban.

    2

    A kókusztejet és tejet egy lábasban melegítsd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg a cukor elolvad.

    Ne forrald fel a kókusztejet, hogy megőrizzük a finom ízét. Csak melegíteni kell, hogy a cukor feloldódjon.

    3

    Miután a tej keveréke felmelegedett, add hozzá a feloldott zselatint, és jól keverd el, hogy sima legyen.

    A zselatin egyenletes eloszlása érdekében gyorsan és alaposan keverd a tejbe.

    4

    A kész haupia keveréket tedd hűtőbe 2-3 órára, hogy megszilárduljon és krémes állagot nyerjen.

    Hagyd a hűtőben pihenni, amíg teljesen megszilárdul, különben nem fog megfelelően krémes lenni a tortán.

    5

    Használhatod a krémet tortakrémként, vagy más desszertekhez, mint például réteges sütikhez.

    Tálalás előtt érdemes hűtve tartani, hogy a torta friss és könnyű legyen.