Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt érdemes legalább 15 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy egyenletesen felmelegedjen. A sütőpapír megakadályozza, hogy a piskóta leragadjon.
Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és könnyű lesz.
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverhetők. A sárgáját addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világosabb színű nem lesz.
Verd fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá.
A tojásfehérjékbe ne kerüljön sárgája, mert akkor nem verhetők fel kemény habbá. A só segít stabilizálni a habot.
Óvatosan keverd a tojásfehérjehabot a sárgájás keverékhez, hogy ne törjön össze.
A tojásfehérjehabot több részletben, óvatosan forgasd a sárgájás keverékbe, hogy a tészta levegős maradjon. Ne keverd túl!
Szitáld bele a lisztet a keverékbe, és finoman forgasd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz.
A lisztet szitálva adagold a tésztához, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a liszt el nem keveredik.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és egyenletesen simítsd el a tetejét.
A tésztát egyenletesen oszlasd el a tepsiben, hogy a piskóta egyenletesen süljön meg.
Süsd kb. 20 percig, vagy amíg a piskóta aranybarnára nem sül, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes figyelni a piskótát. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával. A tűpróba segít eldönteni, hogy a piskóta megsült-e.
Hűtsd le a piskótát a tepsiben 5 percig, majd emeld ki, és hagyd teljesen kihűlni egy rácson.
A piskótát ne hagyd teljesen kihűlni a tepsiben, mert akkor bepárásodhat. A rácson való hűtés biztosítja, hogy a piskóta alja is szellőzzön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.