BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
MelegĂtsĂŒk fel a vizet 70 °C-ra, majd adjuk hozzĂĄ az Ćrölt malĂĄtĂĄt. Tartsuk a hĆmĂ©rsĂ©kletet, Ă©s hagyjuk ĂĄzni 60 percig, hogy a cukrok kioldĂłdjanak a malĂĄtĂĄbĂłl.
Fontos a pontos hĆmĂ©rsĂ©klet tartĂĄsa, mivel a tĂșl magas hĆ kĂĄrosĂthatja az enzimeket, a tĂșl alacsony pedig nem oldja ki megfelelĆen a cukrokat. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt!
SzƱrjĂŒk le a malĂĄtĂĄt, Ă©s az Ăgy kapott folyadĂ©kot (sörlĂ©) forraljuk fel. A forrĂĄs elejĂ©n adjuk hozzĂĄ a komlĂłt, hogy a sörnek keserƱ Ăzt adjunk.
A komlĂł hozzĂĄadĂĄsĂĄnak idĆpontja befolyĂĄsolja a sör keserƱsĂ©gĂ©t Ă©s aromĂĄjĂĄt. MinĂ©l korĂĄbban adod hozzĂĄ, annĂĄl keserƱbb lesz a sör.
Forraljuk a sörlevet 60 percig, majd hƱtsĂŒk le gyorsan szobahĆmĂ©rsĂ©kletre egy steril hƱtĆspirĂĄl segĂtsĂ©gĂ©vel.
A gyors lehƱtĂ©s elengedhetetlen a fertĆzĂ©sek elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben. A hƱtĆspirĂĄlt forrald ki hasznĂĄlat elĆtt!
ĂntsĂŒk ĂĄt a lehƱlt sörlevet egy fermentĂĄlĂł tartĂĄlyba, Ă©s adjuk hozzĂĄ a sörĂ©lesztĆt. ZĂĄrjuk le a tartĂĄlyt egy kotyogĂłval, hogy az erjedĂ©si folyamat sorĂĄn keletkezĆ gĂĄzok tĂĄvozhassanak.
A fermentĂĄlĂł tartĂĄly Ă©s a kotyogĂł tisztasĂĄga kritikus a sör minĆsĂ©ge szempontjĂĄbĂłl. HasznĂĄlj fertĆtlenĂtĆszert!
Hagyjuk a sört fermentĂĄlĂłdni 1-2 hĂ©tig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten, amĂg az erjedĂ©s befejezĆdik.
Az ideĂĄlis fermentĂĄciĂłs hĆmĂ©rsĂ©klet Ă©lesztĆfĂŒggĆ. Olvasd el az Ă©lesztĆ csomagolĂĄsĂĄn talĂĄlhatĂł utasĂtĂĄsokat!
Az erjedĂ©s vĂ©gĂ©n adjuk hozzĂĄ a cukrot a palackozĂĄshoz, hogy a sör karbonizĂĄlĂłdjon. TöltsĂŒk steril ĂŒvegekbe, Ă©s zĂĄrjuk le lĂ©gmentesen.
A cukor mennyisĂ©ge befolyĂĄsolja a sör szĂ©nsavassĂĄgĂĄt. TĂșl sok cukor tĂșlnyomĂĄst okozhat, ami az ĂŒvegek felrobbanĂĄsĂĄhoz vezethet. HasznĂĄlj cukormĂ©rĆt!
Hagyjuk a palackozott sört pihenni tovĂĄbbi 1-2 hĂ©tig, hogy a karbonizĂĄciĂł teljes legyen. FogyasztĂĄs elĆtt hƱtsĂŒk le.
A palackozott sört sötét, hƱvös helyen tårold a karbonizåció alatt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.