Hoe Naengmyeon, koreai hideg tészta nyers hal szeletekkel, uborkával és tojással

Hoe Naengmyeon

A Hoe Naengmyeon egy hagyományos koreai étel, amely hideg tésztát és nyers halat tartalmaz. Az étel különösen népszerű a forró nyári hónapokban, mivel frissítő és hűsítő hatású. A hal íze kiemelkedő, és a fűszeres chogochujang szósz adja a tészta különleges karakterét. Az étel gyorsan elkészíthető és tökéletes választás könnyű ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Naengmyeon tészta
100 g Friss nyers hal (pl. tonhal vagy lazac)
1 db Uborka
1 db Főtt tojás
1 l Húsleves alap
2 ek. Koreai hideg leves alap (chogochujang, ecet, cukor)
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a Naengmyeon tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd hideg vízben öblítsd le, hogy lehűljön és ne ragadjon össze.

    A tészta hideg vízben való öblítése segít abban, hogy friss és nem ragadós maradjon.

    2

    A friss halat vékony szeletekre vágd fel, és tedd a tál aljára.

    Használj friss, jó minőségű halat, hogy a nyers hal íze kiemelkedő legyen a tálban.

    3

    A húsleves alapot keverd össze a chogochujanggal, ecettel, cukorral, és szezámolajjal, hogy készíts egy hideg, fűszeres levest.

    A hideg leves alapot érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    4

    A tálba helyezd a tésztát, öntsd rá a hideg levest, majd díszítsd a tetejét friss uborkával, főtt tojással és korianderrel.

    A friss koriander segít felfrissíteni az ételt, és egyedi ízt ad neki.

    5

    Tálald az ételt azonnal, és ha szükséges, adj hozzá extra fűszert vagy chogochujangot a tetejére, hogy még pikánsabb legyen.

    A levegőn hűtött étel biztosítja a legfrissebb ízeket, ezért gyorsan tálald, hogy a hal friss maradjon.