Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a szódavizet és egy csipet sót, majd keverd simára a palacsintatésztát.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is.
Hagyd a tésztát pihenni 10-15 percig, majd egy olajjal vékonyan kikent serpenyőben süss vékony palacsintákat.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben sülnek és nem szakadnak el.
A töltelékhez aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon dinszteld meg.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és szórd meg a pirospaprikával. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot és önts rá egy kevés vizet.
Használj jó minőségű, friss darált húst. A pirospaprikát óvatosan adagold, mert könnyen megéghet és keserűvé teheti az ételt.
Főzd a tölteléket közepes lángon, amíg a hús teljesen megpuhul, és a szaft kissé besűrűsödik (kb. 20 perc).
Időnként keverd meg a tölteléket, hogy ne égjen le.
A kész húsos ragut egy szűrő segítségével válaszd el a szaftjától, majd a húst oszd el a palacsinták közepén és tekerd fel őket.
A szaftot ne dobd ki, mert ebből készül a szósz! A palacsintákat szorosan tekerd fel, hogy ne essenek szét.
A szószhoz keverd el a tejfölt a liszttel, majd öntsd a maradék szaftba, és alacsony lángon főzd sűrűre.
A lisztet alaposan keverd el a tejföllel, hogy ne maradjanak benne csomók. A szószt folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne égjen le.
Helyezd a töltött palacsintákat egy hőálló tálba, majd locsold meg a tejfölös-paprikás szósszal.
A palacsintákat szorosan egymás mellé helyezd a tálba, hogy ne tudjanak szétnyílni.
Előmelegített sütőben 180°C-on 10 percig süsd, hogy az ízek jól összeérjenek.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy a teteje szép piros legyen, de ne égjen meg.
Frissen tálald, és ízlés szerint extra tejföllel vagy friss petrezselyemmel díszítsd.
A tejfölt kínálhatod külön is, hogy mindenki maga adagolhassa a palacsintájára.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.