Hōtō daikonnal, gazdag japán leves tofuval és zöldségekkel

Hōtō daikonnal

A hōtō egy hagyományos japán leves, amely főként a Yamanashi prefektúrából származik. A leves alapja a széles tészta, amelyet gazdag zöldségekkel és tofuval készítenek. A daikon retek és a padlizsán különleges ízt adnak, miközben a misó és szójaszósz mély, umami ízeket biztosít. A hōtō tálalásakor friss, zöld zöldségekkel és egy csipet szezámmaggal szokták díszíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Hōtō tészta
1 db Daikon retek
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Misó paszta
1.5 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szezámmag
150 g Tófu
1 db Hosszú, érett padlizsán
1 lap Nori alga

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tészta elkészítéséhez forralj vizet, majd add hozzá a hōtō tésztát és főzd 5-7 percig, amíg meg nem puhul. Szűrd le és tedd félre.

    Ha nincs hōtō tésztád, használhatsz más széles metélt tésztát is, de a valódi hōtō tészta jobban illik az ételhez.

    2

    A daikon retket hámozd meg és vágd vékony szeletekre, majd a padlizsánt is vágd fel kis darabokra.

    A daikon retek különleges, enyhén csípős ízt ad az ételnek, de ha túl erősnek találod, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és párold őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Alacsony lángon pirítsd a hagymát, hogy ne égjen meg és hogy az édességét kihozd.

    4

    Add hozzá a daikon retket, a padlizsánt, és a felkockázott tofut a lábasba, majd keverd össze.

    A padlizsán gyorsan felszívja az olajat, ezért ügyelj arra, hogy ne piruljon meg túlzottan.

    5

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplét és a szójaszószt, majd keverd hozzá a misó pasztát. Hozd felforrni, majd alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig.

    A misó paszta ad egy gazdag, sós ízt az ételnek, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a zöldségek ízét.

    6

    Amikor minden hozzávaló megpuhult, add hozzá a főtt tésztát és alaposan keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy minden íz összeérjen.

    A tészta jól átveszi a leves ízét, ezért érdemes alaposan összekeverni, hogy egyenletesen ízesített legyen.

    7

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és nori algával. Az alga ad egy kis umami ízt, míg a szezámmag ropogósságot biztosít.

    A nori alga frissítő ízt ad a levesnek, és esztétikailag is szépen mutat a tálalás során.