Hōtō udon tálban tálalt széles udon tészta gazdag tökös dashi alaplében, friss zöldhagymával és szezámmaggal díszítve

Hōtō udon (széles udon tökös levesben)

A Hōtō udon egy japán étel, amely a Koshin tartományból származik. A Hōtō tészta, amely széles és lapos udon tésztát jelent, egy gazdag, tökös levesben készül. Az étel eredetileg a hűvösebb hónapokra készült, mivel melegítő hatása van. A leves az ínycsiklandó dashi alapléből, tökből és más friss zöldségekből készül, így egy igazi komfort étel, amit a japán családok szeretnek fogyasztani.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Hōtō tészta (széles udon)
200 g Tök
500 ml Dashi alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A Hōtō tésztát főzd meg forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát alaposan öblítsd le hideg víz alatt, hogy ne ragadjon össze.

    2

    A tököt hámozd meg és vágd fel kis darabokra. Egy nagyobb edényben forralj fel 500 ml vizet, és add hozzá a dashi alapot. Miután az alaplé elkészült, tedd bele a tököt, és főzd puhára.

    A tök gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti a textúráját.

    3

    Miután a tök megpuhult, add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Főzd össze az ízeket, majd ízesítsd, ha szükséges.

    A mirin édes íze jól harmonizál a szójaszósz sós ízével, így gazdag, mély ízt ad az ételnek.

    4

    Tedd a főtt Hōtō tésztát az elkészült leveshez, és főzd további 2-3 percig, hogy a tészta jól átvegye a leves ízét.

    A tészta ideális állaga akkor érhető el, ha nem főzöd túl. A tészta rugalmas és jól magába szívja a gazdag leves ízét.

    5

    Tálald a levest friss, finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma és szezámmag friss és ropogós textúrát ad a leveshez, így kiváló kiegészítést ad.