A Hōtō tésztát főzd meg forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.
A tésztát alaposan öblítsd le hideg víz alatt, hogy ne ragadjon össze.
A tököt hámozd meg és vágd fel kis darabokra. Egy nagyobb edényben forralj fel 500 ml vizet, és add hozzá a dashi alapot. Miután az alaplé elkészült, tedd bele a tököt, és főzd puhára.
A tök gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti a textúráját.
Miután a tök megpuhult, add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Főzd össze az ízeket, majd ízesítsd, ha szükséges.
A mirin édes íze jól harmonizál a szójaszósz sós ízével, így gazdag, mély ízt ad az ételnek.
Tedd a főtt Hōtō tésztát az elkészült leveshez, és főzd további 2-3 percig, hogy a tészta jól átvegye a leves ízét.
A tészta ideális állaga akkor érhető el, ha nem főzöd túl. A tészta rugalmas és jól magába szívja a gazdag leves ízét.
Tálald a levest friss, finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.
A zöldhagyma és szezámmag friss és ropogós textúrát ad a leveshez, így kiváló kiegészítést ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.