Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral. Ez segít, hogy a burek ne ragadjon le és könnyebb legyen utána a takarítás.
Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend ki a tepsit olajjal vagy vajjal, és szórd meg liszttel.
A fokhagymát hámozd meg és reszeld finomra. Keverd össze a hummuszt a fokhagymával, citromlével, őrölt római köménnyel és sóval egy tálban, míg sima és ízes krémet kapsz. Tipp: ha krémesebb állagot szeretnél, keverj hozzá 1-2 evőkanál vízet vagy olívaolajat.
A friss citromlé és a római kömény feldobja a hummusz ízét. Kóstold meg a keveréket, és ízesítsd tovább, ha szükséges.
Teríts ki egy réteslapot, majd kenj meg vékonyan olívaolajjal. Ez megakadályozza, hogy kiszáradjon a tészta sütés közben, és szép aranybarna színt ad neki.
A réteslapok könnyen kiszáradnak, ezért tartsd őket nedves konyharuhával letakarva, amíg nem használod őket.
A megkent lapra kanalazz 2-3 evőkanálnyi hummuszos keveréket, és egyenletesen oszlasd el. Ezután tekerd fel óvatosan, mint egy hosszú rúd.
Ne töltsd túl a réteslapot, mert könnyen elszakadhat. A tölteléket egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol ugyanolyan ízű legyen a burek.
A feltekert bureket csavard csiga alakba, majd helyezd a sütőpapíros tepsire. Ismételd meg a folyamatot a többi réteslappal is, míg az összes hozzávalót el nem használod.
A csiga alak segít, hogy a burek egyenletesen süljön át, és a töltelék ne folyjon ki.
A tetejüket kend meg még egy réteg olívaolajjal, így extra ropogósra sülnek. Tipp: ha intenzívebb színt szeretnél, egy kevés növényi tejjel elkevert olívaolajjal is megkenheted.
A szezámmag vagy a fekete köménymag is jól illik a hummuszos burekhez. Szórd meg vele a tetejét sütés előtt.
Helyezd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. A vége felé érdemes ránézni, nehogy túlsüljön.
Ha a teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával, hogy az alja is átsüljön.
A kész burekeket hagyd 10 percig hűlni a tepsiben, így könnyebb lesz szeletelni, és a töltelék is jobban megmarad a helyén.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.