A csicseriborsót szűrd le, majd tedd egy aprítógépbe a tahinivel, a fokhagymával, a citromlével, az olívaolajjal és az őrölt köménnyel.
Ha nincs tahinid, használhatsz helyette egy kevés szezámolajat és több olívaolajat. A fokhagymát ízlés szerint adagold, de ne hagyd ki, mert az adja a hummusz jellegzetes ízét.
Turmixold simára a hummuszt, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy krémesebb legyen.
A hummusz akkor lesz igazán krémes, ha a csicseriborsót főzés előtt egy éjszakán át áztatod. A vizet apránként adagold, hogy ne legyen túl híg a hummusz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós. Használhatsz teljes kiőrlésű lisztet is, ha egészségesebb gofrit szeretnél.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat verd habosra, hogy a gofri könnyebb legyen. A vajat ne forrón add hozzá, mert akkor kicsapja a tojásokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz és a nedves hozzávalók össze nem állnak.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri egyenletesen süljön. A vajat vagy olajat vékonyan kend fel, hogy ne legyen zsíros a gofri.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A tészta mennyisége függ a gofrisütő méretétől. Ne töltsd túl a gofrisütőt, mert akkor kifolyik a tészta. A gofrit akkor vedd ki, ha aranybarnára sült és ropogós.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd kend meg bőségesen a frissen elkészített hummusszal.
A gofrikat hagyd rácson hűlni, hogy ne ázzanak el. A hummuszt vastagon kend fel a gofrira, hogy mindenhol érezhető legyen az íze.
Szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a tökéletes ízhatásért.
A petrezselymet finomra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a hummusszal. Az olívaolaj extra ízt és textúrát ad a gofrinak.
Tálald frissen, opcionálisan gránátalmamagokkal vagy extra citromlével díszítve.
A gránátalmamagok édes-savanykás íze remekül kiegészíti a hummusz ízét. Ha nincs gránátalmád, használhatsz pirított fenyőmagot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.