Hummuszos gofri friss petrezselyemmel és olívaolajjal

Hummuszos Gofri

A hummusz egy közel-keleti eredetű étel, amelyet évezredek óta fogyasztanak. A selymes csicseriborsókrém, a tahini és az olívaolaj tökéletes harmóniát teremtenek. Ebben a receptben ezt a klasszikus mártogatóst egy ropogós, aranybarna gofrival párosítjuk, amely kiváló alapot biztosít a gazdag ízeknek. A friss petrezselyem és az extra olívaolaj még karakteresebbé teszi ezt az ételt. Ha szereted a közel-keleti konyhát és az egyedi sós gofrikat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
150 g Csicseriborsó konzerv
2 ek. Tahini (szezámkrém)
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Őrölt kömény
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót szűrd le, majd tedd egy aprítógépbe a tahinivel, a fokhagymával, a citromlével, az olívaolajjal és az őrölt köménnyel.

    Ha nincs tahinid, használhatsz helyette egy kevés szezámolajat és több olívaolajat. A fokhagymát ízlés szerint adagold, de ne hagyd ki, mert az adja a hummusz jellegzetes ízét.

    2

    Turmixold simára a hummuszt, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy krémesebb legyen.

    A hummusz akkor lesz igazán krémes, ha a csicseriborsót főzés előtt egy éjszakán át áztatod. A vizet apránként adagold, hogy ne legyen túl híg a hummusz.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós. Használhatsz teljes kiőrlésű lisztet is, ha egészségesebb gofrit szeretnél.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat verd habosra, hogy a gofri könnyebb legyen. A vajat ne forrón add hozzá, mert akkor kicsapja a tojásokat.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz és a nedves hozzávalók össze nem állnak.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri egyenletesen süljön. A vajat vagy olajat vékonyan kend fel, hogy ne legyen zsíros a gofri.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A tészta mennyisége függ a gofrisütő méretétől. Ne töltsd túl a gofrisütőt, mert akkor kifolyik a tészta. A gofrit akkor vedd ki, ha aranybarnára sült és ropogós.

    8

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd kend meg bőségesen a frissen elkészített hummusszal.

    A gofrikat hagyd rácson hűlni, hogy ne ázzanak el. A hummuszt vastagon kend fel a gofrira, hogy mindenhol érezhető legyen az íze.

    9

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a tökéletes ízhatásért.

    A petrezselymet finomra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a hummusszal. Az olívaolaj extra ízt és textúrát ad a gofrinak.

    10

    Tálald frissen, opcionálisan gránátalmamagokkal vagy extra citromlével díszítve.

    A gránátalmamagok édes-savanykás íze remekül kiegészíti a hummusz ízét. Ha nincs gránátalmád, használhatsz pirított fenyőmagot is.