A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát is apróra szeleteljük. Egy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.
A hagyma lassan pirítva karamellizálódik, így még ínycsiklandóbbá válik.
Hozzáadjuk a darált marhahúst, és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ne keverd túl, hogy a hús megpiruljon.
Ha túl sok zsiradék keletkezik, öntsd le róla, hogy a hús ne legyen túl olajos.
Hozzáadjuk a paprikát, sót és borsot, és keverjük jól össze. Pirítsuk tovább 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paprika édesíti és ízesíti a tölteléket, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl csípős.
A kész húsmasszát félretesszük, hogy lehűljön. Közben készítsük elő a tésztát, és nyújtsuk ki a kívánt vastagságra.
Ha házi tésztát készítesz, ügyelj arra, hogy vékony legyen, hogy könnyen süljön és ropogós legyen.
A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi húsmasszát helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket.
A széleket jól zárjuk le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.
A tojás kenése segít, hogy a tészta fényes és ropogós legyen.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.
Minden sütő más tempóban működik, ezért érdemes 15 perc után ellenőrizni az empanadákat.
Tálaláskor locsoljuk meg a friss chimichurri szósszal. Az étel friss, enyhén fűszeres ízvilágot kap tőle.
A chimichurri szósz friss, gyógynövényes íze kiemeli az empanada gazdag húsos töltelékét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.