Húsos empanada chimichurri szósszal, aranybarna, ropogós tészta friss chimichurri szósszal

Húsos empanada chimichurri szósszal

Az empanada egy tradicionális latin-amerikai étel, amely különféle töltelékekkel készíthető. A húsos empanada chimichurri szósszal egy különleges változata, amely friss, fűszeres chimichurri szósszal van megbolondítva. Az empanada kívül ropogós, belül pedig omlós, a chimichurri szósz pedig friss, gyógynövényes ízt ad az ételnek. Az empanada a latin-amerikai kultúra része, és az argentin konyhában különösen népszerű. Az étel tökéletes választás családi étkezésekhez vagy bármelyik ünnepi alkalomhoz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
300 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Oliváolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)
3 ek. Chimichurri szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát is apróra szeleteljük. Egy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.

    A hagyma lassan pirítva karamellizálódik, így még ínycsiklandóbbá válik.

    2

    Hozzáadjuk a darált marhahúst, és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ne keverd túl, hogy a hús megpiruljon.

    Ha túl sok zsiradék keletkezik, öntsd le róla, hogy a hús ne legyen túl olajos.

    3

    Hozzáadjuk a paprikát, sót és borsot, és keverjük jól össze. Pirítsuk tovább 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paprika édesíti és ízesíti a tölteléket, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl csípős.

    4

    A kész húsmasszát félretesszük, hogy lehűljön. Közben készítsük elő a tésztát, és nyújtsuk ki a kívánt vastagságra.

    Ha házi tésztát készítesz, ügyelj arra, hogy vékony legyen, hogy könnyen süljön és ropogós legyen.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi húsmasszát helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket.

    A széleket jól zárjuk le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít, hogy a tészta fényes és ropogós legyen.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, ezért érdemes 15 perc után ellenőrizni az empanadákat.

    8

    Tálaláskor locsoljuk meg a friss chimichurri szósszal. Az étel friss, enyhén fűszeres ízvilágot kap tőle.

    A chimichurri szósz friss, gyógynövényes íze kiemeli az empanada gazdag húsos töltelékét.