Húsos lasagna tálalva gazdag sajttal és friss zöldségekkel

Húsos lasagna

A lasagna, vagyis olasz rakott tészta, egy olyan klasszikus étel, amely világszerte elterjedt és rengeteg változata létezik. A húsos lasagna a gazdag, ínycsiklandó húsos ragu és a krémes sajtos keverék kombinációjával az egyik legismertebb változat. Az eredeti recept Észak-Olaszországból származik, és az étel története évszázadokra nyúlik vissza. Ez a recept az autentikus olasz ízeket hozza el a konyhába, és biztosan minden étkezőt ünnepi hangulattal tölt meg.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Darálthús (marha)
12 lap Lasagne tészta
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Paradicsom püré
100 ml Tejszín
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 db Tojás
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Oregánó
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Főzd meg a lasagna tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl puhára, mert széteshet a lasagnában. Ha friss tésztát használsz, nem szükséges előfőzni.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a darált húst, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldalon barna nem lesz.

    A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsom pürét, sózd, borsozd, és ízesítsd oregánóval. Főzd alacsony lángon 15-20 percig.

    A paradicsompüré helyett használhatsz darabolt paradicsomot is. A szószba tehetsz egy kevés vörösbort is, hogy még ízletesebb legyen.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a tejszínt, a tojást és a parmezán sajtot. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tejszín helyett használhatsz ricottát is.

    6

    Kezd el rétegezni a lasagnát: egy sütőedény aljára tegyél egy kis húsos szószt, majd rétegezd rá a lasagna tésztát, ismét egy adag húsos szószt, tejszínes keveréket, és reszelt mozzarella sajtot.

    A rétegezésnél figyelj arra, hogy mindenhol legyen szósz, hogy a tészta ne száradjon ki.

    7

    Ismételd a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére egy végső réteg tészta, húsos szósz és mozzarella kerüljön.

    A legfelső réteg mozzarella sajtot vastagon szórd meg, hogy szépen megpiruljon.

    8

    Süsd 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna és ropogós lesz.

    Ha a teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    9

    Tálald frissen, egy kis friss salátával vagy fokhagymás kenyérrel.

    Tálalás előtt hagyd a lasagnát 10-15 percig pihenni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.