Iberico pork secreto served with lemon wedges and grilled vegetables.

Iberico pork secreto

Az Iberico pork secreto a spanyol konyha egyik rejtett gyöngyszeme, amely a sertés húsának legfinomabb részét kínálja. A „secreto” neve arra utal, hogy ez a húsrész a sertés titkos, kevéssé ismert része, amely rendkívül szaftos és ízletes. Spanyolországban gyakran grillezik, és egyszerű, de ízgazdag fűszerezéssel készítik. Ez a recept kiemeli a hús természetes zamatát, miközben a füstölt paprika és a friss rozmaring aromái tökéletes harmóniát teremtenek. Egy kellemes nyári grillezés elengedhetetlen fogása, amely mindenkit lenyűgöz egyszerűségével és intenzív ízeivel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Iberico pork secreto
2 ek. Olive oil
3 gerezd Garlic
2 ág Fresh rosemary
1 tk. Smoked paprika
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper
4 db Lemon wedges

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg az Iberico secreto húst, és itasd le róla a felesleges nedvességet papírtörlővel.

    A hús alapos szárazra törlése biztosítja, hogy a serpenyőben szép kérget kapjon.

    2

    Keverd össze az olívaolajat, az aprított fokhagymát, a friss rozmaringot, a füstölt paprikát, a sót és a borsot egy tálban.

    A pácot érdemes kóstolgatni és ízlés szerint finomítani. Ha valaki csípősebben szereti, egy kevés chili pehely is hozzáadható.

    3

    Dörzsöld be a hússzeleteket a pác keverékével, ügyelve arra, hogy minden oldalát alaposan bevonja. Hagyd pihenni 30 percig szobahőmérsékleten.

    A hosszabb pácolási idő (akár több óra a hűtőben) még intenzívebb ízeket eredményez.

    4

    Forrósíts fel egy grillserpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. Amikor a serpenyő már forró, helyezd bele a hússzeleteket.

    A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, mielőtt a húst beletesszük, különben nem fog megfelelően pirulni.

    5

    Süsd a secreto-t oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna kéreg alakul ki rajta. Ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, hogy szaftos maradjon.

    A hús vastagságától függően a sütési idő változhat. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményhez. A belső hőmérséklet 55-60°C között legyen a közepesen átsült húshoz.

    6

    Vedd ki a húst a serpenyőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús szaftos maradjon. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.

    7

    Tálald a secreto-t friss citromgerezdekkel, amelyeket közvetlenül tálalás előtt facsarhatsz a húsra. Párolt zöldségek vagy sült burgonya remek kísérője lehet.

    A citrom helyett lime-ot is használhatsz, vagy egy kevés friss petrezselyemmel is megszórhatod a húst tálalás előtt.