Tisztítsd meg az Iberico secreto húst, és itasd le róla a felesleges nedvességet papírtörlővel.
A hús alapos szárazra törlése biztosítja, hogy a serpenyőben szép kérget kapjon.
Keverd össze az olívaolajat, az aprított fokhagymát, a friss rozmaringot, a füstölt paprikát, a sót és a borsot egy tálban.
A pácot érdemes kóstolgatni és ízlés szerint finomítani. Ha valaki csípősebben szereti, egy kevés chili pehely is hozzáadható.
Dörzsöld be a hússzeleteket a pác keverékével, ügyelve arra, hogy minden oldalát alaposan bevonja. Hagyd pihenni 30 percig szobahőmérsékleten.
A hosszabb pácolási idő (akár több óra a hűtőben) még intenzívebb ízeket eredményez.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. Amikor a serpenyő már forró, helyezd bele a hússzeleteket.
A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, mielőtt a húst beletesszük, különben nem fog megfelelően pirulni.
Süsd a secreto-t oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna kéreg alakul ki rajta. Ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, hogy szaftos maradjon.
A hús vastagságától függően a sütési idő változhat. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményhez. A belső hőmérséklet 55-60°C között legyen a közepesen átsült húshoz.
Vedd ki a húst a serpenyőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús szaftos maradjon. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.
Tálald a secreto-t friss citromgerezdekkel, amelyeket közvetlenül tálalás előtt facsarhatsz a húsra. Párolt zöldségek vagy sült burgonya remek kísérője lehet.
A citrom helyett lime-ot is használhatsz, vagy egy kevés friss petrezselyemmel is megszórhatod a húst tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.