A halat alaposan tisztítsd meg, és ha szükséges, szórd meg sóval és borssal.
A halat óvatosan kell tisztítani, hogy ne sértsük meg a húsát. A só és bors csak a kívánt íz elérésére szolgál.
A fokhagymát és a friss chili paprikát apróra vágd.
Ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentsd a chili mennyiségét, mivel erős fűszer.
A citromot és lime-ot facsard ki, majd keverd össze a kókuszolajjal, szójaszósszal, fokhagymával és chilivel.
A friss citromlé friss ízt ad, és segít lágyítani a hal ízét.
A halat egy tálba helyezve öntsd le a citromos pácszósszal, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy átjárja a pác.
Ha van időd, hagyd pihenni még tovább, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A halat egy grillsütőn vagy serpenyőben süsd meg, közepes lángon 6-8 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna lesz.
Ha grillezni szeretnél, a megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, hogy a hal szaftos maradjon.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a halat, és frissen facsart lime levet is kínálj mellé.
A koriander friss ízt ad a halnak, és a lime egy extra frissességet biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.