Ikan Bakar Citromlével, egy ínycsiklandó grillezett hal

Ikan Bakar Citromlével

Ikan Bakar egy tradicionális délkelet-ázsiai étel, amelyet különböző módokon készítenek. A citromos pác a grillezett hal ízét felfrissíti, miközben a koriander és lime új dimenziókat ad a fogásnak. Ez az étel tökéletes egy nyári grillezéshez, ahol könnyed, de ízletes ételt keresel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss hal (pl. tengeri sügér vagy snapper)
2 db Friss citrom
2 ek. Kókuszolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
1 db Friss chili
2 ek. Szójaszósz
1 csipet Bors
1 csipet
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, és ha szükséges, szórd meg sóval és borssal.

    A halat óvatosan kell tisztítani, hogy ne sértsük meg a húsát. A só és bors csak a kívánt íz elérésére szolgál.

    2

    A fokhagymát és a friss chili paprikát apróra vágd.

    Ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentsd a chili mennyiségét, mivel erős fűszer.

    3

    A citromot és lime-ot facsard ki, majd keverd össze a kókuszolajjal, szójaszósszal, fokhagymával és chilivel.

    A friss citromlé friss ízt ad, és segít lágyítani a hal ízét.

    4

    A halat egy tálba helyezve öntsd le a citromos pácszósszal, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy átjárja a pác.

    Ha van időd, hagyd pihenni még tovább, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    A halat egy grillsütőn vagy serpenyőben süsd meg, közepes lángon 6-8 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna lesz.

    Ha grillezni szeretnél, a megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, hogy a hal szaftos maradjon.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a halat, és frissen facsart lime levet is kínálj mellé.

    A koriander friss ízt ad a halnak, és a lime egy extra frissességet biztosít.