İşkembe pirított kenyérkockákkal, gazdag zöldségekkel és petrezselyem díszítéssel

İşkembe pirított kenyérkockákkal

Az İşkembe, amely török hagyományos étel, évtizedek óta népszerű az ottani konyhában. A recept alapja a lassan főtt marhahús, amely gazdag ízeket ad a levesnek, és az ételek közötti összefogó szerepet tölti be. A pirított kenyérkockák pedig minden egyes falatot még ínycsiklandóbbá tesznek. A török konyhában ez az étel hagyományos, különleges vendégváró étel, amely bármely alkalomra tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g İşkembe (bélszín)
1500 ml Víz
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Olívaolaj
2 evőkanál Friss petrezselyem
2 szelet Kenyeret

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az iskembe előkészítése: Tisztítsd meg alaposan az iskembe, majd vágd kisebb darabokra. Főzd fel egy nagy fazék vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz nyomástartó fazekat is.

    2

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, a sárgarépát és a zellert hámozd meg és vágd kis kockákra.

    A hagymát és fokhagymát finomra vágva gazdagabb ízt adhat a levesnek.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zellert, és pirítsd őket is további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a zöldségek ropogósabbak maradnak, a leves textúrája is érdekesebb lesz.

    5

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a pirított zöldségeket, a sót és a borsot, és főzd még 10-15 percig.

    Ne felejtsd el, hogy az iskembe és a zöldségek jól kell, hogy összeérjenek, hogy gazdag ízt adjanak.

    6

    Közben készítsd el a pirított kenyérkockákat. A kenyeret vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarnák lesznek.

    A kenyérkockákat akkor érdemes készíteni, amikor a leves már majdnem kész, hogy frissek maradjanak.

    7

    Miután a leves elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald a pirított kenyérkockákkal.

    A petrezselyem frissessége és a kenyérkockák ropogós textúrája remekül kiegészíti a leves gazdag ízét.