Iskender kebab sült paradicsommal joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalva

Iskender kebab sült paradicsommal

Az Iskender kebab a török konyha egyik legismertebb étke, amelyet először a Bursa városában alkottak meg. Az étel különlegessége, hogy a hús, joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalják, hogy gazdag és ínycsiklandó étkezést biztosítson. A sült paradicsom hozzáadásával a kebab egy új réteget kap, amely fokozza az étel ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (vagy marhahús)
4 db Pita kenyér
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
3 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
50 g Vaj
4 db Paradicsom
200 ml Húslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    A hús pácolása fontos, hogy minél ízesebb legyen. Ha van rá időd, hagyd pácolódni egy éjszakán át.

    2

    A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pirított pita adja a kebab alapját, tehát ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, de ne is legyenek túl puhák.

    3

    A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. A joghurtot tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A joghurtos öntet a kebab egyik kulcsfontosságú eleme. Friss fokhagymát használj, hogy intenzívebb ízt kapj.

    4

    A pácban lévő húst egy serpenyőben vagy grillsütőn közepes lángon süsd meg, amíg szép pirosra nem sül. Mivel vékony szeletekben van, gyorsan megsül, tehát figyelj rá, hogy ne száradjon ki.

    Ha nincs grill, a serpenyő is tökéletes, de egy grillsütővel való sütés még jobban kiemeli a hús ízét.

    5

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és öntsd rá a megsült húsra, hogy még szaftosabbá váljon.

    A vaj nemcsak ízletesebbé teszi a húst, hanem extra gazdagságot ad a kebabnak.

    6

    A paradicsomokat vágd félbe, és egy serpenyőben vagy sütőben süsd meg őket, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A sült paradicsom egy édes, füstös ízt ad a kebabnak, és jól kiegészíti a szaftos húst.

    7

    A pirított pita kenyerekre tálald a sült húst, öntsd rá a joghurtos fokhagymás szószt, majd locsold meg a forró vajjal.

    Ne sajnáld a joghurtot és a vajat, mert ezek az összetevők adnak igazán gazdag ízt az ételnek.

    8

    Tálald a klasszikus Iskender kebabot sült paradicsommal és citromkarikákkal.

    A citromlé felfrissíti az ízeket, és még jobban kiemeli a fűszereket.