Probiotikus Eper-alma joghurt, frissítő és egészséges ital

Probiotikus Eper-alma joghurt

A házi probiotikus joghurtok nemcsak finomak, hanem jótékony hatással vannak a bélflóránkra is. Az eper és alma kombinációja friss, zamatos ízt ad a joghurtnak, miközben a probiotikus kultúrák segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és tökéletes egészséges snack vagy reggeli.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Eper
1 db Alma
500 g Natúr joghurt
1 tk. Probiotikus kultúra
2 ek. Méz
1 csipet Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epret és az almát alaposan mossuk meg. Az epret szárítsuk meg, majd vágjuk apró darabokra. Az almát hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra.

    Friss epret használjunk, hogy a joghurt finomabb legyen. Az almát célszerű olyan fajtából választani, amely nem túl édes, hogy egyensúlyban legyen a joghurt íze.

    2

    A joghurtot tegyük egy tiszta keverőtálba, majd adjuk hozzá a probiotikus kultúrát és a vaníliát. Keverjük alaposan össze.

    A probiotikus kultúrát érdemes frissen vásárolni, hogy biztosak legyünk a hatékonyságában.

    3

    Adjuk hozzá a mézet és az apróra vágott gyümölcsöket, majd alaposan keverjük össze.

    A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatjuk. Ha édesebb joghurtot szeretnénk, használjunk több mézet.

    4

    Fedjük le a tálat, és hagyjuk szobahőmérsékleten 12-24 óráig fermentálódni. Az idő letelte után keverjük át, és tegyük hűtőbe, hogy lehűljön.

    A fermentálódási időtől függően a joghurt íze fokozatosan savanyodik, így ha enyhébben szeretnénk, rövidebb időre hagyjuk állni.

    5

    Tálaljuk frissen, és díszítsük ízlés szerint további gyümölcsökkel.

    A joghurtot gyümölcsökkel tálalhatjuk, például szezonális bogyós gyümölcsökkel vagy granolával.