Probiotikus Kivis-narancsos kefir, egészséges frissítő ital

Probiotikus Kivis-narancsos kefir

A probiotikus italok mindinkább népszerűek a mai világban, mivel jótékony hatással vannak a bélflórára. A kivi és narancs frissítő íze kiválóan párosul a kefir probiotikus tulajdonságaival, így egy egészséges, mégis ínycsiklandó ital készíthető belőle. Ez a recept nemcsak finom, hanem elősegíti a bélflóra egészségét is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Kivi
1 db Narancs
500 ml Kefir
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kiviket hámozzuk meg, majd vágjuk apró darabokra. A narancsot hámozzuk meg, és szedjük ki a gerezdeket.

    A kivi és narancs friss gyümölcsök, használjunk érett, de nem túl puha kiviket.

    2

    Tegyük a kivikockákat és narancsgerezdeket egy turmixgépbe.

    A turmixgépbe rakott gyümölcsöknek nem szabad túl hidegnek lenniük, hogy könnyebben összeálljon a kefir.

    3

    Adjunk hozzá 500 ml kefirt, 1 evőkanál mézet és egy teáskanál citromlevet. Turmixoljuk simára.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatjuk, ha édesebb italt szeretnénk, használjunk több mézet.

    4

    Keverjük alaposan össze, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább pihentetjük a kefirt, annál gazdagabb lesz az íze, mivel a probiotikus baktériumok fejlődése folytatódik.

    5

    Tálaljuk hidegen, és friss gyümölcsökkel díszíthetjük.

    A friss bogyós gyümölcsök vagy egy kis narancshéj is remek díszítés lehet.