Probiotikus Licsi kombucha, frissĂ­tƑ Ă©s egĂ©szsĂ©ges ital

Probiotikus Licsi kombucha

A kombucha az egyik legjobb probiotikus ital, amely kĂŒlönbözƑ Ă­zesĂ­tĂ©sekkel gazdagĂ­thatĂł. A licsi hozzĂĄadĂĄsĂĄval kĂŒlönleges frissessĂ©get adunk neki, miközben megƑrizzĂŒk a kombucha jĂłtĂ©kony hatĂĄsait. A hĂĄzi kombucha elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, Ă©s tele van egĂ©szsĂ©ges baktĂ©riumokkal, amelyek segĂ­tenek a bĂ©lflĂłra fenntartĂĄsĂĄban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Licsi
⭕ 1 l Kombucha tea alap
⭕ 50 g Cukor
⭕ 1 l SzƱrt vĂ­z
⭕ 1 db SCOBY (szimbiotikus kultĂșra)
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 2 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A licsit hĂĄmozzuk meg, Ă©s aprĂłra vĂĄgjuk. Tedd fĂ©lre, hogy kĂ©sƑbb hozzĂĄadhassuk a kombuchĂĄhoz.

    Friss licsit hasznĂĄljunk, ha lehet. A konzerv licsi nem hozza ugyanazt az Ă­zt.

    2

    FƑzd meg a kombucha tea alapot: forrald fel a vizet, majd add hozzĂĄ a cukrot, Ă©s hagyd, hogy teljesen feloldĂłdjon. Add hozzĂĄ a tealeveleket, Ă©s hagyd 10-15 percig ĂĄllni.

    A tea alapot ne hagyjuk tĂșl forrni, mert akkor a tea Ă­ze keserƱ lesz.

    3

    SzƱrd le a teĂĄt, Ă©s hagyd lehƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kletre. Ha tĂșl forrĂł a tea, megölheti a SCOBY-t.

    A tea akkor megfelelƑ, ha olyan hƑmĂ©rsĂ©kletƱ, mint a testhƑmĂ©rsĂ©klet.

    4

    A lehƱlt teahez adjuk hozzĂĄ a citromlevet, majd öntsĂŒk egy ĂŒveg fermentĂĄlĂłedĂ©nybe.

    Mindig tiszta edĂ©nyt hasznĂĄljunk, hogy elkerĂŒljĂŒk a nem kĂ­vĂĄnt baktĂ©riumok elszaporodĂĄsĂĄt.

    5

    A SCOBY-t Ăłvatosan helyezzĂŒk az edĂ©nybe. Adjunk hozzĂĄ egy kevĂ©s mĂĄr kĂ©sz kombuchĂĄt is a tea alapjĂĄhoz, hogy elindĂ­tsuk a fermentĂĄciĂłs folyamatot.

    A SCOBY-t nem szabad erƑszakosan kezelni, hogy ne zavarjuk meg a fermentációt.

    6

    ZĂĄrjuk le az edĂ©nyt, Ă©s hagyjuk 5-7 napig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten fermentĂĄlĂłdni. Az elsƑ 2-3 napban ne nyĂșljunk hozzĂĄ.

    A fermentĂĄciĂłs idƑ alatt a hƑmĂ©rsĂ©klet ne legyen tĂșl magas, mert az lassĂ­thatja a fermentĂĄciĂłt.

    7

    MiutĂĄn letelt a fermentĂĄciĂłs idƑ, adjuk hozzĂĄ a friss licsit, Ă©s hagyjuk Ășjabb 1-2 napig Ă©rni.

    Ha erƑsebb Ă­zt szeretnĂ©nk, hagyjuk hosszabb ideig fermentĂĄlĂłdni.

    8

    SzƱrjĂŒk le a kombuchĂĄt, Ă©s tĂĄroljuk ĂŒvegekben. TĂĄlalĂĄs elƑtt hƱtsĂŒk le.

    A kombuchĂĄt hƱtve tĂĄroljuk, hogy frissen maradjon, Ă©s megƑrizzĂŒk probiotikus tulajdonsĂĄgait.