Probiotikus Mangó kombucha, frissítő és egészséges ital

Probiotikus Mangó kombucha

A kombucha az egyik legjobb probiotikus ital, amely különböző ízesítésekkel gazdagítható. A mangó hozzáadásával különleges frissességet adunk neki, miközben megőrizzük a kombucha jótékony hatásait. A házi kombucha elkészítése egyszerű, és tele van egészséges baktériumokkal, amelyek segítenek a bélflóra fenntartásában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Mangó
1 l Kombucha tea alap
50 g Cukor
1 l Szűrt víz
1 db SCOBY (szimbiotikus kultúra)
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozzuk meg, vágjuk fel apró darabokra, majd pürésítsük.

    Friss, érett mangót válasszunk, hogy a kombucha édesebb legyen.

    2

    Főzd meg a kombucha tea alapot: forrald fel a vizet, majd add hozzá a cukrot, és hagyd, hogy teljesen feloldódjon. Add hozzá a tealeveleket, és hagyd 10-15 percig állni.

    A tea alapot ne hagyjuk túl forrni, mert akkor a tea íze keserű lesz.

    3

    Szűrd le a teát, és hagyd lehűlni szobahőmérsékletre.

    A tea akkor megfelelő, ha olyan hőmérsékletű, mint a testhőmérséklet.

    4

    A lehűlt teahez adjuk hozzá a citromlevet, majd öntsük egy üveg fermentálóedénybe.

    Mindig tiszta edényt használjunk, hogy elkerüljük a nem kívánt baktériumok elszaporodását.

    5

    A SCOBY-t óvatosan helyezzük az edénybe. Adjunk hozzá egy kevés már kész kombuchát is a tea alapjához, hogy elindítsuk a fermentációs folyamatot.

    A SCOBY-t nem szabad erőszakosan kezelni, hogy ne zavarjuk meg a fermentációt.

    6

    Zárjuk le az edényt, és hagyjuk 5-7 napig szobahőmérsékleten fermentálódni.

    A fermentációs idő alatt a hőmérséklet ne legyen túl magas, mert az lassíthatja a fermentációt.

    7

    Miután letelt a fermentációs idő, adjuk hozzá a mangó pürét, és hagyjuk újabb 1-2 napig érni.

    Ha erősebb ízt szeretnénk, hagyjuk hosszabb ideig fermentálódni.

    8

    Szűrjük le a kombuchát, és tároljuk üvegekben. Tálalás előtt hűtsük le.

    A kombuchát hűtve tároljuk, hogy frissen maradjon, és megőrizzük probiotikus tulajdonságait.