A jalapeños paprikát vágd fel apróra, és távolítsd el a magjait, hogy ne legyen túl csípős.
Ha nagyon érzékeny vagy a csípősre, használj gumikesztyűt a jalapeño paprikák kezeléséhez.
A fokhagymát hámozd meg és reszeld le.
A fokhagymanyomó helyett a reszelés intenzívebb ízt ad.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított jalapeños paprikát és a reszelt fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.
Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, majd keverd össze, hogy a szósz krémes legyen.
Használj zsírosabb tejet és tejfölt, hogy a szósz még krémesebb legyen.
Reszeld bele a cheddar sajtot, és folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a sajt teljesen felolvadjon.
A sajtot lassan, kis adagokban add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd a szószt 5-7 percig főni, hogy besűrűsödjön.
Kóstold meg a szószt főzés közben, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.
Tálald a kész szószt nachoshoz, tésztákhoz vagy grillezett húsokhoz.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Újramelegítéskor adj hozzá egy kevés tejet, ha túl sűrű lenne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.