Jalapeños cheddar szósz tálalva

Jalapeños cheddar szósz

A jalapeños cheddar szósz egy ínycsiklandó, fűszeres mártás, amely a cheddar sajt gazdag, krémes ízét ötvözi a jalapeños paprika csípősségével. Ez a szósz tökéletes választás nachoshoz, tésztákhoz vagy grillezett húsokhoz. A cheddar sajt lágy, selymes textúrája és a jalapeños friss csípőssége remek ízharmóniát alkot. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben a sajt elolvad, és az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy a szószt alacsony lángon főzd, hogy a sajt tökéletesen felolvadjon és a szósz krémes legyen.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db jalapeños
150 g cheddar sajt
100 ml tej
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jalapeños paprikát vágd fel apróra, és távolítsd el a magjait, hogy ne legyen túl csípős.

    Ha nagyon érzékeny vagy a csípősre, használj gumikesztyűt a jalapeño paprikák kezeléséhez.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és reszeld le.

    A fokhagymanyomó helyett a reszelés intenzívebb ízt ad.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított jalapeños paprikát és a reszelt fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.

    4

    Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, majd keverd össze, hogy a szósz krémes legyen.

    Használj zsírosabb tejet és tejfölt, hogy a szósz még krémesebb legyen.

    5

    Reszeld bele a cheddar sajtot, és folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a sajt teljesen felolvadjon.

    A sajtot lassan, kis adagokban add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    6

    Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd a szószt 5-7 percig főni, hogy besűrűsödjön.

    Kóstold meg a szószt főzés közben, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést.

    7

    Tálald a kész szószt nachoshoz, tésztákhoz vagy grillezett húsokhoz.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Újramelegítéskor adj hozzá egy kevés tejet, ha túl sűrű lenne.