Jalapeños gyömbéres paradicsomszósz tålalva

Jalapeños gyömbéres paradicsomszósz

A jalapeño paprika Ă©s a gyömbĂ©r talĂĄlkozĂĄsa ebben a paradicsomszĂłszban egyedĂŒlĂĄllĂłan csĂ­pƑs Ă©s fƱszeres Ă­zvilĂĄgot teremt. A jalapeño paprika friss, enyhĂ©n fĂŒstös csĂ­pƑssĂ©ge Ă©s a gyömbĂ©r karakteres aromĂĄja tökĂ©letesen harmonizĂĄl a paradicsom termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©vel. Az almaecet savanykĂĄs frissessĂ©ge Ă©s a barnacukor enyhe Ă©dessĂ©ge kiegyensĂșlyozza a fƱszerek intenzitĂĄsĂĄt. Ez a szĂłsz kivĂĄlĂłan illik sĂŒlt hĂșsokhoz, grillezett zöldsĂ©gekhez vagy akĂĄr tĂ©sztĂĄkhoz is. Ha szereted az intenzĂ­v, csĂ­pƑs Ă­zeket, ez a jalapeños gyömbĂ©res paradicsomszĂłsz biztosan elnyeri a tetszĂ©sedet!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Friss jalapeño paprika
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 400 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Barnacukor
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    AprĂ­tsd fel a vöröshagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s a jalapeño paprikĂĄt (a magok eltĂĄvolĂ­tĂĄsa opcionĂĄlis, ha kevĂ©sbĂ© csĂ­pƑs szĂłszt szeretnĂ©l).

    A gyömbĂ©rt Ă©rdemes nagyon finomra aprĂ­tani vagy lereszelni, hogy ne legyenek benne nagy darabok a szĂłszban. A jalapeño magjainak eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄval csökkentheted a csĂ­pƑssĂ©get.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt. PĂĄrold ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.

    Ügyelj arra, hogy a vöröshagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserƱ Ă­zt kaphat a szĂłsz. Alacsony lĂĄngon, folyamatosan kevergetve pĂĄrold.

    3

    Add hozzå a fokhagymåt, a gyömbért és a jalapeñót, majd pårold tovåbbi 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r is könnyen megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄjuk, Ă©s ne pirĂ­tsd tĂșl. Amikor illatosak lesznek, mĂĄr jĂł.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, majd add hozzĂĄ az almaecetet Ă©s a barnacukrot. Keverd alaposan össze.

    Az almaecet egy kis savassĂĄgot ad a szĂłsznak, ami jĂłl ellensĂșlyozza a paradicsompĂŒrĂ© Ă©dessĂ©gĂ©t. A barnacukor mĂ©lyebb, karamelles Ă­zt ad a szĂłsznak.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt borssal, majd csökkentsd a hƑfokot alacsonyra.

    A frissen Ƒrölt bors sokkal aromĂĄsabb, mint az elƑre Ƒrölt. HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ sĂłt a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    6

    FƑzd a szĂłszt 15-20 percig, amĂ­g besƱrƱsödik Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    Keverd meg a szĂłszt idƑnkĂ©nt, hogy ne Ă©gjen le. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kis vizet.

    7

    KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­ts az Ă­zeken tovĂĄbbi jalapeño vagy cukor hozzĂĄadĂĄsĂĄval.

    KĂłstolĂĄskor vedd figyelembe, hogy a szĂłsz Ă­ze hƱlĂ©s közben vĂĄltozhat. Ha tĂșl savanyĂș, adj hozzĂĄ egy kis cukrot. Ha tĂșl Ă©des, adj hozzĂĄ egy kis almaecetet vagy citromlevet.

    8

    Az elkĂ©szĂŒlt szĂłszt melegen vagy hidegen tĂĄlald sĂŒlt hĂșsokhoz, tĂ©sztĂĄkhoz vagy grillezett zöldsĂ©gekhez.

    Ha hidegen tĂĄlalod, hagyd a szĂłszt legalĂĄbb 30 percig a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek.

    9

    HƱtƑben lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben 5 napig eltarthatĂł.

    A szĂłszt le is fagyaszthatod, ebben az esetben hosszabb ideig eltarthatĂł.