AprĂtsd fel a vöröshagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s a jalapeño paprikĂĄt (a magok eltĂĄvolĂtĂĄsa opcionĂĄlis, ha kevĂ©sbĂ© csĂpĆs szĂłszt szeretnĂ©l).
A gyömbĂ©rt Ă©rdemes nagyon finomra aprĂtani vagy lereszelni, hogy ne legyenek benne nagy darabok a szĂłszban. A jalapeño magjainak eltĂĄvolĂtĂĄsĂĄval csökkentheted a csĂpĆssĂ©get.
Egy közepes serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt. PĂĄrold ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.
Ăgyelj arra, hogy a vöröshagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserƱ Ăzt kaphat a szĂłsz. Alacsony lĂĄngon, folyamatosan kevergetve pĂĄrold.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, a gyömbĂ©rt Ă©s a jalapeñót, majd pĂĄrold tovĂĄbbi 2-3 percig, amĂg illatos lesz.
A fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r is könnyen megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄjuk, Ă©s ne pirĂtsd tĂșl. Amikor illatosak lesznek, mĂĄr jĂł.
Ăntsd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, majd add hozzĂĄ az almaecetet Ă©s a barnacukrot. Keverd alaposan össze.
Az almaecet egy kis savassĂĄgot ad a szĂłsznak, ami jĂłl ellensĂșlyozza a paradicsompĂŒrĂ© Ă©dessĂ©gĂ©t. A barnacukor mĂ©lyebb, karamelles Ăzt ad a szĂłsznak.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s frissen Ćrölt borssal, majd csökkentsd a hĆfokot alacsonyra.
A frissen Ćrölt bors sokkal aromĂĄsabb, mint az elĆre Ćrölt. HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ sĂłt a legjobb Ăz Ă©rdekĂ©ben.
FĆzd a szĂłszt 15-20 percig, amĂg besƱrƱsödik Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
Keverd meg a szĂłszt idĆnkĂ©nt, hogy ne Ă©gjen le. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kis vizet.
KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂts az Ăzeken tovĂĄbbi jalapeño vagy cukor hozzĂĄadĂĄsĂĄval.
KĂłstolĂĄskor vedd figyelembe, hogy a szĂłsz Ăze hƱlĂ©s közben vĂĄltozhat. Ha tĂșl savanyĂș, adj hozzĂĄ egy kis cukrot. Ha tĂșl Ă©des, adj hozzĂĄ egy kis almaecetet vagy citromlevet.
Az elkĂ©szĂŒlt szĂłszt melegen vagy hidegen tĂĄlald sĂŒlt hĂșsokhoz, tĂ©sztĂĄkhoz vagy grillezett zöldsĂ©gekhez.
Ha hidegen tĂĄlalod, hagyd a szĂłszt legalĂĄbb 30 percig a hƱtĆben, hogy az Ăzek jobban összeĂ©rjenek.
HƱtĆben lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben 5 napig eltarthatĂł.
A szĂłszt le is fagyaszthatod, ebben az esetben hosszabb ideig eltarthatĂł.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.