KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: szeleteld fel a jalapeño paprikĂĄkat, tĂĄvolĂtsd el a magokat, ha kevĂ©sbĂ© csĂpĆs szĂłszt szeretnĂ©l. AprĂtsd finomra a fokhagymĂĄt Ă©s a vöröshagymĂĄt.
A jalapeño paprika magjainak eltĂĄvolĂtĂĄsa csökkenti a szĂłsz csĂpĆssĂ©gĂ©t. HasznĂĄlj kesztyƱt a paprika szeletelĂ©sĂ©hez, ha Ă©rzĂ©keny a bĆröd.
Egy közepes serpenyĆben hevĂtsd fel a szezĂĄmolajat közepes lĂĄngon. Ha az olaj meleg, add hozzĂĄ az aprĂtott fokhagymĂĄt Ă©s vöröshagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd, amĂg ĂŒveges nem lesz.
Ăgyelj rĂĄ, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ăzt ad a szĂłsznak. Közepes lĂĄngon pirĂtsd, amĂg illatos nem lesz.
Add hozzĂĄ a felszeletelt jalapeño paprikĂĄkat a serpenyĆbe, Ă©s pirĂtsd 2-3 percig, hogy az Ăzek kioldĂłdjanak.
A jalapeño paprika pirĂtĂĄsakor figyelj, hogy ne Ă©gesd meg, mert keserƱvĂ© teheti a szĂłszt.
Ăntsd hozzĂĄ a vörösbort, majd add hozzĂĄ a barnacukrot, balzsamecetet, sĂłt Ă©s borsot. Keverd jĂłl össze, hogy a cukor teljesen feloldĂłdjon.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ vörösbort a szĂłszhoz, mert az befolyĂĄsolja a vĂ©geredmĂ©ny ĂzĂ©t.
Forrald fel a szĂłszt, majd csökkentsd a hĆt, Ă©s fĆzd lassĂș tƱzön 15-20 percig, amĂg a szĂłsz besƱrƱsödik. IdĆnkĂ©nt keverd meg, hogy ne ragadjon le.
A lassĂș tƱzön valĂł fĆzĂ©s segĂt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek, Ă©s a szĂłsz megfelelĆen besƱrƱsödjön. Ăgyelj rĂĄ, hogy ne forrald tĂșl hevesen, mert a szĂłsz leĂ©ghet.
Amikor a szĂłsz elĂ©rte a kĂvĂĄnt ĂĄllagot, vedd le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd kicsit hƱlni. EzutĂĄn egy botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtsd simĂĄra a szĂłszt, ha homogĂ©nebb ĂĄllagot szeretnĂ©l.
A pĂŒrĂ©sĂtĂ©s opcionĂĄlis, de segĂt abban, hogy a szĂłsz homogĂ©nebb Ă©s selymesebb legyen.
Töltsd a kĂ©sz szĂłszt tiszta ĂŒvegbe, Ă©s zĂĄrd le jĂłl. HƱtĆben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is elĂĄll.
A szĂłszt teljesen hƱtsd ki, mielĆtt ĂŒvegbe töltöd. A tiszta ĂŒveg segĂt megĆrizni a szĂłsz minĆsĂ©gĂ©t Ă©s eltarthatĂłsĂĄgĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.