Jambalaya rákokkal és kolbásszal, gazdag fűszerezésű rizses egytálétel

Jambalaya rákokkal

A jambalaya egy klasszikus kreol egytálétel, amelyet gyakran készítenek csirkével, kolbásszal vagy tenger gyümölcseivel, például garnélával. A rákos jambalaya különleges változata a hagyományos receptnek, amelyben a garnélarák frissessége és a kolbász fűszeres íze egyesül a rizses alapban. Az étel eredete a spanyol paella és a francia konyha találkozására vezethető vissza, és a Louisiana-i konyhában vált igazán népszerűvé. A rákos jambalaya ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egy különleges hétköznapi vacsorára is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tisztított garnélarák
150 g Krámli kolbász
250 g Hosszú szemű rizs
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 szár Zeller
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Csirke alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kolbászt karikázd fel. A rákokat alaposan mosd át, ha szükséges, tisztítsd meg.

    A rákokat ne főzd túl sokáig, különben megkeményednek.

    2

    A hagymát, paprikát és zellert vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    A zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a kolbászt 4-5 percig.

    A kolbász pirítása során szép színt és intenzív ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, fokhagyma), és pirítsd további 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    Folyamatos keverés mellett pirítsd, hogy ne égjen le.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.

    A paradicsom természetes levet ad az ételnek, ami még ízesebbé teszi.

    6

    Öntsd hozzá a rizst és az alaplét, forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst ne kevergesd túl sokat főzés közben, hogy ne törjön össze.

    7

    Amikor a rizs majdnem teljesen megfőtt, add hozzá a rákokat, és főzd további 5 percig, amíg átsülnek.

    A rákokat csak a főzés végén add hozzá, hogy ne legyenek gumiszerűek.

    8

    Hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.

    Tálalás előtt lazítsd fel a rizst egy villával.