A kolbászt karikázd fel. A rákokat alaposan mosd át, ha szükséges, tisztítsd meg.
A rákokat ne főzd túl sokáig, különben megkeményednek.
A hagymát, paprikát és zellert vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.
A zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek.
Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a kolbászt 4-5 percig.
A kolbász pirítása során szép színt és intenzív ízt ad az ételnek.
Add hozzá a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, fokhagyma), és pirítsd további 3-4 percig, amíg megpuhulnak.
Folyamatos keverés mellett pirítsd, hogy ne égjen le.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.
A paradicsom természetes levet ad az ételnek, ami még ízesebbé teszi.
Öntsd hozzá a rizst és az alaplét, forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizst ne kevergesd túl sokat főzés közben, hogy ne törjön össze.
Amikor a rizs majdnem teljesen megfőtt, add hozzá a rákokat, és főzd további 5 percig, amíg átsülnek.
A rákokat csak a főzés végén add hozzá, hogy ne legyenek gumiszerűek.
Hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.
Tálalás előtt lazítsd fel a rizst egy villával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.