Jégkrémes gofri tålalva håromféle fagylaltgombóccal

JĂ©gkrĂ©mes Gofri (TöbbfĂ©le Íz)

A gofri Ă©s fagylalt kombinĂĄciĂłja vilĂĄgszerte kedvelt nyĂĄri Ă©dessĂ©g, mely egyszerre nyĂșjt ropogĂłs Ă©s hƱsĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyt. A meleg gofri Ă©s a hideg jĂ©gkrĂ©m kontrasztja kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt hoz lĂ©tre, amit Ă©vrƑl Ă©vre egyre többen vĂĄlasztanak fagyizĂłkban Ă©s otthon is. Amint a friss gofri elkĂ©szĂŒl, Ă©s rĂĄkerĂŒl a hĂĄromfĂ©le Ă­zƱ jĂ©gkrĂ©m – vanĂ­lia, csokolĂĄdĂ© Ă©s eper – a kĂŒlönbözƑ szĂ­nek Ă©s textĂșrĂĄk nemcsak vizuĂĄlisan, hanem Ă­zben is izgalmas pĂĄrosĂ­tĂĄst alkotnak. A gofri enyhe Ă©dessĂ©ge tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fagylalt krĂ©messĂ©gĂ©t. Tipp: a legjobb Ă©lmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben mindig hƱtsd le kissĂ© a gofrit tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy a jĂ©gkrĂ©m ne olvadjon meg azonnal. A gombĂłcokat tĂĄlalĂĄs elƑtt 1-2 percre vedd ki a fagyasztĂłbĂłl, Ă­gy könnyebb lesz formĂĄzni Ă©s szebben tĂĄlalni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 200 ml Tej
⭕ 80 g Olvasztott vaj
⭕ 30 g Cukor
⭕ 1.5 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 2 gombĂłc VanĂ­lia jĂ©gkrĂ©m
⭕ 2 gombĂłc CsokolĂĄdĂ© jĂ©gkrĂ©m
⭕ 2 gombĂłc Eper jĂ©gkrĂ©m

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport, cukrot Ă©s csipet sĂłt. Ez adja a tĂ©szta alapjĂĄt – mindig keverd ĂĄt, hogy elkerĂŒld a csomĂłkat.

    HasznĂĄlj szitĂĄt a liszt Ă©s a sĂŒtƑpor összekeverĂ©sĂ©hez, Ă­gy biztosan nem lesznek csomĂłk.

    2

    Egy måsik edényben verd fel a tojåsokat, majd keverd hozzå a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot. Alaposan dolgozd össze, hogy egységes keveréket kapj.

    A tojĂĄsokat habosra verve a gofri könnyebb Ă©s levegƑsebb lesz.

    3

    A nedves hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan keverd a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, mĂ­g sima, sƱrƱ tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne keverd tĂșl – csak egynemƱ legyen. Hagyd pihenni 10 percet.

    A pihentetés segít, hogy a liszt jobban felszívja a nedvességet, és a gofri lågyabb legyen.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a gofrisĂŒtƑt, Ă©s enyhĂ©n kend ki vajjal vagy olajspray-vel. Kanalazz bele egy adag tĂ©sztĂĄt, majd sĂŒsd aranybarnĂĄra 4-5 perc alatt.

    Ha nincs olajspray-d, hasznĂĄlj egy ecsetet a gofrisĂŒtƑ kikenĂ©sĂ©hez.

    5

    A kĂ©sz gofrit hagyd hƱlni pĂĄr percig rĂĄcson, hogy ne olvadjon meg azonnal a rĂĄhelyezett jĂ©gkrĂ©m. TĂĄlalĂĄs elƑtt kĂ©szĂ­ts elƑ kĂŒlönfĂ©le Ă­zƱ gombĂłcokat: vanĂ­lia, csokolĂĄdĂ©, eper.

    A rács segít, hogy a gofri alja ne ázzon el a gƑztƑl.

    6

    TĂĄlald a gofrit a tetejĂ©n kĂŒlönbözƑ Ă­zƱ jĂ©gkrĂ©m gombĂłcokkal. Azonnal fogyaszd, hogy a fagy ne olvadjon szĂ©t – egy igazi hƱsĂ­tƑ, Ă©des Ă©lmĂ©ny.

    A gofrit megszĂłrhatod csokolĂĄdéöntettel, karamellöntettel, vagy gyĂŒmölcsökkel is.