Jini dosa frissen, ropogósra sütve, zöldséges töltelékkel tálalva

Jini dosa

A Jini dosa egy különleges indiai étel, amely a dosa tésztáját egy fűszeres, zöldséges töltelékkel gazdagítja. Az étel friss, ropogós és ínycsiklandó, remek választás reggelire vagy vacsorára. A zöldségek és a fűszerek tökéletes kombinációja különleges ízvilágot ad, amely biztosan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Lencse
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
2 gerezd Fokhagyma
6 levél Curry levél
2 db Chili
1 db Hagyma
200 g Zöldségkeverék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a lencsét alaposan mosd át, majd áztasd be őket 4-6 órára.

    Az áztatás segíti, hogy a tészta simább legyen, és a dosa könnyebben megsüljön.

    2

    Miután az alapanyagok megáztak, öntsd őket turmixgépbe, és adj hozzá vizet. Keverd simára, de ne túl hígra.

    A tészta állagának olyan sűrűnek kell lennie, mint a palacsintatésztának.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a rizs és a lencse jól megszívja magát a vízzel.

    A pihentetés segít, hogy a dosa lágyabbá és könnyen kezelhetővé váljon.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a dosa egyenletesen süljön.

    5

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el egyenletesen.

    A tésztát gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    6

    Amikor a dosa szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől és a teteje megszilárdul, locsold meg egy kevés olajjal, és süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    Fordítsd meg a dosát, és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    8

    Mikor elkészült a dosa, tedd félre, és készítsd el a zöldséges tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a fokhagymát, curry levelet, chilit, majd pirítsd meg őket.

    A fokhagyma pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    9

    Add hozzá a felaprított hagymát és a zöldségkeveréket, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségek roppanós állaga remekül kiegészíti a dosa tésztáját.

    10

    Tedd a kész zöldséges keveréket a dosa közepére, és tálald melegen.

    A zöldséges töltelék gazdag és ínycsiklandó, remekül kiegészíti a dosa tésztáját.