Juharszirupos-diós gofri friss dióval és juharsziruppal

Juharszirupos-Diós Gofri

A juharszirupos-diós gofri az egyik legnépszerűbb klasszikus reggeli fogás Észak-Amerikában. A dió ropogós textúrája és a juharszirup mély, karamellizált íze tökéletes egyensúlyt teremt ebben a receptben. A juharszirup eredetileg Kanadából származik, és az édes, gazdag aromája kiválóan passzol a frissen sült gofrihoz. Ha szereted az édes, mégis ropogós textúrájú édességeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
30 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
50 g Darált dió
30 ml Juharszirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót apróra vágjuk vagy durvára daráljuk, majd félretesszük.

    A dió íze jobban érvényesül, ha sütőben vagy serpenyőben enyhén megpirítjuk aprítás előtt.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a darált diót és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes alaposan elkeverni, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat érdemes kicsit felverni, mielőtt a többi nedves hozzávalóhoz adjuk, így könnyebben elkeverednek és a gofri könnyebb lesz.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát! Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    Győződj meg róla, hogy a gofrisütő teljesen felmelegedett, mielőtt beleteszed a tésztát. A megfelelő hőmérséklet biztosítja a ropogós külsőt és a puha belsőt.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    7

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés azért fontos, hogy a gofri alja ne ázzon el a gőztől, és ropogós maradjon.

    8

    Tálald frissen, juharsziruppal meglocsolva, és szórd meg extra dióval a tetejét.

    A gofrit tálalhatod más feltétekkel is, például friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel.