A diót apróra vágjuk vagy durvára daráljuk, majd félretesszük.
A dió íze jobban érvényesül, ha sütőben vagy serpenyőben enyhén megpirítjuk aprítás előtt.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a darált diót és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat érdemes alaposan elkeverni, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat érdemes kicsit felverni, mielőtt a többi nedves hozzávalóhoz adjuk, így könnyebben elkeverednek és a gofri könnyebb lesz.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát! Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
Győződj meg róla, hogy a gofrisütő teljesen felmelegedett, mielőtt beleteszed a tésztát. A megfelelő hőmérséklet biztosítja a ropogós külsőt és a puha belsőt.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácsra helyezés azért fontos, hogy a gofri alja ne ázzon el a gőztől, és ropogós maradjon.
Tálald frissen, juharsziruppal meglocsolva, és szórd meg extra dióval a tetejét.
A gofrit tálalhatod más feltétekkel is, például friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.