Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Ügyelj arra, hogy a zselatinlapok ne ragadjanak össze áztatás közben. Ha szükséges, óvatosan válaszd szét őket.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
A tejszínt ne hagyd felforrni, mert az befolyásolhatja a végeredmény állagát.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A kinyomkodott zselatint gyorsan keverd el a tejszínben, hogy elkerüld a csomósodást.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés eltávolítja az esetleges zselatin csomókat, így a panna cotta selymesebb lesz.
Melegítsd fel a juharszirupot enyhén, hogy folyékonyabbá váljon, majd hűtsd le.
A juharszirupot ne forrald, csak melegítsd addig, amíg folyékonyabb nem lesz.
Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a juharszirupot a tetejére, és egyenletesen oszd el.
Ha a juharszirup túl sűrű, keverj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben eloszlatható legyen.
Tálalás előtt díszítsd pirított dióval vagy pekándióval, hogy ropogós textúrát adj a desszertnek.
A diókat előzőleg pirítsd meg serpenyőben vagy sütőben, hogy intenzívebb ízük legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.