Juhsajtos felfújt tálalva

Juhsajtos felfújt

A juhsajtos felfújt egy könnyed, sós étel, amely a juhsajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Juhsajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A juhsajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A tojásfehérjének teljesen tisztának kell lennie, egy csepp sárgája sem kerülhet bele, különben nem fog felverődni kemény habbá.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Fontos, hogy a tej ne legyen túl forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A juhsajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    A juhsajt elég sós lehet, ezért kóstold meg a masszát, mielőtt megsóznád.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd a masszába, hogy a hab ne törjön össze, mert akkor nem lesz szép magas a felfújt.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    A formát alaposan vajazd ki, és szórd meg liszttel, hogy a felfújt ne ragadjon le.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Tálalás előtt hagyd a formában hűlni pár percig, így könnyebben szeletelhető.