A tĂ©sztĂĄhoz keverd össze a bĂșzalisztet Ă©s a sĂłt, add hozzĂĄ az olvasztott vajat vagy zsĂrt, majd fokozatosan adagolva a vizet gyĂșrj sima, rugalmas tĂ©sztĂĄt. Tekerd fĂłliĂĄba Ă©s pihentesd a hƱtĆben 30 percig.
A tĂ©szta rugalmassĂĄgĂĄt növelheted, ha egy kevĂ©s ecetet adsz a vĂzhez (kb. 1 teĂĄskanĂĄl).
A töltelĂ©khez keverd össze a juhtĂșrĂłt a tejföllel, reszelt vagy aprĂtott fokhagymĂĄval, friss vagy szĂĄrĂtott petrezselyemmel Ă©s borssal. Az ĂĄllag legyen krĂ©mes, de formĂĄzhatĂł â ha tĂșl hĂg, adj mĂ©g egy kevĂ©s tĂșrĂłt.
A töltelĂ©k ĂzĂ©t fokozhatod egy kevĂ©s reszelt citromhĂ©jjal.
A pihentetett tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki kb. 3 mm vastagra. Szaggass belĆle 10â12 cm ĂĄtmĂ©rĆjƱ köröket. A tĂ©sztakörök közepĂ©re tegyĂ©l 1 evĆkanĂĄlnyi juhtĂșrĂłs töltelĂ©ket.
Ha nincs pogåcsaszaggatód, hasznålhatsz egy tånyért vagy tålat sablonként.
Hajtsd fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, majd a szĂ©leket nyomd össze villĂĄval vagy csavard be hajlĂtott mozdulattal. Figyelj arra, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki, a szĂ©lek legyenek jĂłl zĂĄrtak.
A villa segĂtsĂ©gĂ©vel törtĂ©nĆ lezĂĄrĂĄs a legegyszerƱbb Ă©s legbiztosabb mĂłdszer.
Helyezd a megtöltött empanadĂĄkat sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire. Ha szeretnĂ©d, a tetejĂŒket vĂ©konyan kend meg olĂvaolajjal, Ăgy szĂ©p fĂ©nyt Ă©s enyhe ropogĂłssĂĄgot kapnak.
A tetejĂŒket tojĂĄssal is megkenheted, ebben az esetben szebb, fĂ©nyesebb szĂnt kapnak.
SĂŒsd elĆmelegĂtett 200°C-os sĂŒtĆben 20-25 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarna Ă©s enyhĂ©n ropogĂłs lesz. Ne sĂŒsd tĂșl, mert kiszĂĄradhat a töltelĂ©k.
Ha a szĂ©lek hamarabb barnulnak, takard le Ćket alufĂłliĂĄval.
Pihentesd 5-10 percig, majd tĂĄlald. Melegen a legfinomabb, friss salĂĄtĂĄval vagy tejfölös mĂĄrtogatĂłssal kĂnĂĄlva.
A maradĂ©k empanadĂĄt mĂĄsnap hidegen is fogyaszthatod, vagy ĂșjramelegĂtheted a sĂŒtĆben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.