Kabsa tålalva mandulåval és mazsolåval

Kabsa

A Kabsa a közel-keleti Ă©s arab konyha egyik legismertebb Ă©tele, amely fƑkĂ©nt SzaĂșd-ArĂĄbiĂĄban Ă©s az Öböl-orszĂĄgokban nĂ©pszerƱ. Az Ă©tel gazdag fƱszerezettsĂ©ge Ă©s aromĂĄi teszik kĂŒlönlegessĂ©, amelyet gyakran nagy csalĂĄdi esemĂ©nyeken Ă©s ĂŒnnepeken fogyasztanak. A tökĂ©letes Kabsa titka a megfelelƑ fƱszerek kombinĂĄciĂłja Ă©s a lassĂș fƑzĂ©si technika, amely biztosĂ­tja, hogy a hĂșs szaftos, a rizs pedig illatos Ă©s pergƑs legyen. PrĂłbĂĄld ki ezt az autentikus receptet, hogy megĂ­zleld a közel-keleti konyha egyik legjobb fogĂĄsĂĄt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkecomb filĂ©
⭕ 300 g HosszĂșszemƱ basmati rizs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 50 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 750 ml Csirke alaplĂ©
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. RĂłmai kömĂ©ny
⭕ 1 db FahĂ©j
⭕ 3 db Kardamom
⭕ 3 db SzegfƱszeg
⭕ 1 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 0.5 tk. Sáfrány
⭕ 50 g Mandula
⭕ 50 g Mazsola
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat vågd kisebb darabokra, a hagymåt és fokhagymåt aprítsd fel, a paradicsomot és a sårgarépåt kockåzd fel.

    A csirkecombok mĂ©rete befolyĂĄsolja a fƑzĂ©si idƑt. MinĂ©l kisebbek a darabok, annĂĄl hamarabb megfƑ.

    2

    Egy nagy serpenyƑben vagy lĂĄbosban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Vigyåzz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t Ă©s a felkockĂĄzott paradicsomot, majd pĂĄrold 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A paradicsompĂŒrĂ© karamellizĂĄlĂĄsa mĂ©lyebb Ă­zt ad az Ă©telnek.

    4

    Tedd bele a csirkĂ©t, Ă©s fƱszerezd rĂłmai kömĂ©nnyel, fahĂ©jjal, kardamommal, szegfƱszeggel, babĂ©rlevĂ©llel, fĂŒstölt paprikĂĄval, kurkumĂĄval Ă©s sĂĄfrĂĄnnyal. Keverd jĂłl össze.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod. A såfrånyt åztasd be egy kevés meleg vízbe, hogy jobban kioldódjon az íze és színe.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a csirke alaplevet, majd fedƑ alatt fƑzd közepes lĂĄngon 30 percig, amĂ­g a csirke megpuhul.

    Ha nincs csirke alapleved, hasznålhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad.

    6

    Közben åztasd be a basmati rizst 15 percre, majd szƱrd le.

    A rizs ĂĄztatĂĄsa segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt, Ă­gy a rizs pergƑbb lesz.

    7

    Amikor a csirke megfƑtt, add hozzĂĄ a rizst, keverd el, majd fedd le, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon tovĂĄbbi 20 percig, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s magĂĄba szĂ­vja az összes folyadĂ©kot.

    Ne emeld fel a fedƑt fƑzĂ©s közben, mert a gƑz tĂĄvozik, Ă©s a rizs nem fog egyenletesen megfƑni. Ha a rizs mĂ©g nem puhult meg, de a folyadĂ©k elfogyott, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    8

    PirĂ­tsd meg a mandulĂĄt Ă©s a mazsolĂĄt egy szĂĄraz serpenyƑben, majd szĂłrd a kĂ©sz Ă©tel tetejĂ©re.

    A mandulåt és a mazsolåt folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    9

    Tåvolítsd el a babérlevelet, és tålald forrón friss zöldségekkel vagy joghurttal.

    A joghurt hƱsĂ­tƑ kontrasztot ad a fƱszeres Ă©telnek.