A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, a hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot és a sárgarépát kockázd fel.
A csirkecombok mérete befolyásolja a főzési időt. Minél kisebbek a darabok, annál hamarabb megfő.
Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.
Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a paradicsompürét és a felkockázott paradicsomot, majd párold 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsompüré karamellizálása mélyebb ízt ad az ételnek.
Tedd bele a csirkét, és fűszerezd római köménnyel, fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel, babérlevéllel, füstölt paprikával, kurkumával és sáfránnyal. Keverd jól össze.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A sáfrányt áztasd be egy kevés meleg vízbe, hogy jobban kioldódjon az íze és színe.
Öntsd hozzá a csirke alaplevet, majd fedő alatt főzd közepes lángon 30 percig, amíg a csirke megpuhul.
Ha nincs csirke alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad.
Közben áztasd be a basmati rizst 15 percre, majd szűrd le.
A rizs áztatása segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergőbb lesz.
Amikor a csirke megfőtt, add hozzá a rizst, keverd el, majd fedd le, és főzd alacsony lángon további 20 percig, amíg a rizs megpuhul és magába szívja az összes folyadékot.
Ne emeld fel a fedőt főzés közben, mert a gőz távozik, és a rizs nem fog egyenletesen megfőni. Ha a rizs még nem puhult meg, de a folyadék elfogyott, adj hozzá egy kevés vizet.
Pirítsd meg a mandulát és a mazsolát egy száraz serpenyőben, majd szórd a kész étel tetejére.
A mandulát és a mazsolát folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Távolítsd el a babérlevelet, és tálald forrón friss zöldségekkel vagy joghurttal.
A joghurt hűsítő kontrasztot ad a fűszeres ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.