A csirkecombokat vĂĄgd kisebb darabokra, a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂtsd fel, a paradicsomot Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt kockĂĄzd fel.
A csirkecombok mĂ©rete befolyĂĄsolja a fĆzĂ©si idĆt. MinĂ©l kisebbek a darabok, annĂĄl hamarabb megfĆ.
Egy nagy serpenyĆben vagy lĂĄbosban hevĂtsd fel az olĂvaolajat, majd pirĂtsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, amĂg aranybarna nem lesz.
VigyĂĄzz, hogy a hagyma Ă©s a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ăzt adhat az Ă©telnek.
Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t Ă©s a felkockĂĄzott paradicsomot, majd pĂĄrold 5 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A paradicsompĂŒrĂ© karamellizĂĄlĂĄsa mĂ©lyebb Ăzt ad az Ă©telnek.
Tedd bele a csirkĂ©t, Ă©s fƱszerezd rĂłmai kömĂ©nnyel, fahĂ©jjal, kardamommal, szegfƱszeggel, babĂ©rlevĂ©llel, fĂŒstölt paprikĂĄval, kurkumĂĄval Ă©s sĂĄfrĂĄnnyal. Keverd jĂłl össze.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. A sĂĄfrĂĄnyt ĂĄztasd be egy kevĂ©s meleg vĂzbe, hogy jobban kioldĂłdjon az Ăze Ă©s szĂne.
Ăntsd hozzĂĄ a csirke alaplevet, majd fedĆ alatt fĆzd közepes lĂĄngon 30 percig, amĂg a csirke megpuhul.
Ha nincs csirke alapleved, hasznĂĄlhatsz vizet is, de az alaplĂ© gazdagabb Ăzt ad.
Közben åztasd be a basmati rizst 15 percre, majd szƱrd le.
A rizs ĂĄztatĂĄsa segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges kemĂ©nyĂtĆt, Ăgy a rizs pergĆbb lesz.
Amikor a csirke megfĆtt, add hozzĂĄ a rizst, keverd el, majd fedd le, Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon tovĂĄbbi 20 percig, amĂg a rizs megpuhul Ă©s magĂĄba szĂvja az összes folyadĂ©kot.
Ne emeld fel a fedĆt fĆzĂ©s közben, mert a gĆz tĂĄvozik, Ă©s a rizs nem fog egyenletesen megfĆni. Ha a rizs mĂ©g nem puhult meg, de a folyadĂ©k elfogyott, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.
PirĂtsd meg a mandulĂĄt Ă©s a mazsolĂĄt egy szĂĄraz serpenyĆben, majd szĂłrd a kĂ©sz Ă©tel tetejĂ©re.
A mandulĂĄt Ă©s a mazsolĂĄt folyamatosan kevergetve pirĂtsd, hogy ne Ă©gjenek meg.
TĂĄvolĂtsd el a babĂ©rlevelet, Ă©s tĂĄlald forrĂłn friss zöldsĂ©gekkel vagy joghurttal.
A joghurt hƱsĂtĆ kontrasztot ad a fƱszeres Ă©telnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.