Kezd a tĂ©szta elĆkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.
A sĂł fontos a tĂ©szta ĂzĂ©hez, ne hagyd ki!
A meleg vĂzhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztĆt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztĆ felfutjon.
A vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. Ha az Ă©lesztĆ nem fut fel, akkor valĂłszĂnƱleg lejĂĄrt a szavatossĂĄga, Ă©s Ășjat kell hasznĂĄlnod.
EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztĆs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂg sima Ă©s rugalmas lesz.
A dagasztås sorån a tészta eleinte ragacsos lehet, de ne adj hozzå több lisztet, mert akkor kemény lesz a végeredmény. Dagaszd tovåbb, és a tészta szép lassan összeåll.
FormĂĄzz belĆle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.
A nedves konyharuha megakadålyozza, hogy a tészta kiszåradjon a kelesztés sorån. A tésztåt meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂtsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.
A perec formåzåsåhoz nézz videókat az interneten, ha nem tudod, hogyan kell csinålni.
A kacsamellet vĂĄgd kisebb szeletekre, majd egy serpenyĆben pirĂtsd meg, amĂg a hĂșs enyhĂ©n megpirul Ă©s a bĆr ropogĂłs lesz.
A kacsamellet bĆrrel lefelĂ© kezdd el pirĂtani, hogy a zsĂrja kiolvadjon, Ă©s ropogĂłs legyen a bĆre.
Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂzben blanszĂrozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ćket egy szƱrĆkanĂĄllal.
A szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂz segĂt, hogy a perecek szĂ©p barna szĂnƱek legyenek sĂŒtĂ©s utĂĄn.
Helyezd a pereceket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a pirĂtott kacsaszeletekkel. ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a perecek leragadjanak a tepsire. Figyeld a pereceket sĂŒtĂ©s közben, Ă©s ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ćket alufĂłliĂĄval.
Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!
A pereceket tĂĄlalhatod mustĂĄrral, vagy mĂĄs mĂĄrtogatĂłssal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.