Kacsamelles perec tĂĄlalva

Kacsamelles perec

A kacsamelles perec egy igazi kĂŒlönlegessĂ©g, amely ötvözi a sĂłs perec tĂ©sztĂĄt Ă©s a gazdag, Ă­nycsiklandĂł kacsamellet. A kacsamell enyhĂ©n fĂŒstös, gazdag Ă­zĂ©t a perec ropogĂłs tĂ©sztĂĄja tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©sekhez vagy egy barĂĄti összejövetelhez, amikor valami igazĂĄn kĂŒlönleges falatra vĂĄgyunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 500 g BĂșzaliszt
⭕ 150 g Kacsamell
⭕ 20 g ÉlesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 l VĂ­z a fƑzĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tĂ©szta elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.

    A só fontos a tészta ízéhez, ne hagyd ki!

    2

    A meleg vĂ­zhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztƑt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felfutjon.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztƑt. Ha az Ă©lesztƑ nem fut fel, akkor valĂłszĂ­nƱleg lejĂĄrt a szavatossĂĄga, Ă©s Ășjat kell hasznĂĄlnod.

    3

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas lesz.

    A dagasztås sorån a tészta eleinte ragacsos lehet, de ne adj hozzå több lisztet, mert akkor kemény lesz a végeredmény. Dagaszd tovåbb, és a tészta szép lassan összeåll.

    4

    FormĂĄzz belƑle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadålyozza, hogy a tészta kiszåradjon a kelesztés sorån. A tésztåt meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.

    5

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.

    A perec formåzåsåhoz nézz videókat az interneten, ha nem tudod, hogyan kell csinålni.

    6

    A kacsamellet vĂĄgd kisebb szeletekre, majd egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg, amĂ­g a hĂșs enyhĂ©n megpirul Ă©s a bƑr ropogĂłs lesz.

    A kacsamellet bƑrrel lefelĂ© kezdd el pirĂ­tani, hogy a zsĂ­rja kiolvadjon, Ă©s ropogĂłs legyen a bƑre.

    7

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂ­zben blanszĂ­rozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ƒket egy szƱrƑkanĂĄllal.

    A szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­z segĂ­t, hogy a perecek szĂ©p barna szĂ­nƱek legyenek sĂŒtĂ©s utĂĄn.

    8

    Helyezd a pereceket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a pirĂ­tott kacsaszeletekkel. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a perecek leragadjanak a tepsire. Figyeld a pereceket sĂŒtĂ©s közben, Ă©s ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ƒket alufĂłliĂĄval.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!

    A pereceket tĂĄlalhatod mustĂĄrral, vagy mĂĄs mĂĄrtogatĂłssal is.