Kajmak fokhagymĂĄval tĂĄlalva, friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve

Kajmak fokhagymĂĄval

A kajmak egy nĂ©pszerƱ balkĂĄni Ă©tel, amelyet a rĂ©giĂłkban elsƑsorban kenyĂ©rrel Ă©s egyĂ©b Ă©tkezĂ©sekkel fogyasztanak. A fokhagymĂĄs kajmak vĂĄltozat kĂŒlönleges Ă­zkombinĂĄciĂłt ad, ahol a fokhagyma intenzĂ­v Ă­ze jĂłl illik a krĂ©mes Ă©s enyhĂ©n sĂłs kajmakhoz. Az Ă©tel elkĂ©szĂ­tĂ©se rendkĂ­vĂŒl egyszerƱ, de mĂ©gis rendkĂ­vĂŒl Ă­nycsiklandĂł. A friss petrezselyem frissessĂ©ge kiegĂ©szĂ­ti a gazdag Ă­zeket, Ă­gy a kajmak fokhagymĂĄval tökĂ©letes elƑétel lehet egy könnyed vacsorĂĄhoz vagy egy nagyobb Ă©tkezĂ©s mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Kajmak
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg és aprítsd fel finomra.

    A fokhagyma Ă­ze erƑsebb lesz, ha finomra vĂĄgod vagy összezĂșzod, de ha kevĂ©sbĂ© erƑs Ă­zre vĂĄgysz, hagyhatod darabosabbra.

    2

    A kajmakot tedd egy tålba, majd add hozzå a felaprított fokhagymåt, az olívaolajat, sót és borsot.

    Az olívaolaj gazdagítja a kajmak ízét, de hasznålhatsz mås növényi olajat is, ha szeretnéd.

    3

    Jól keverd össze a hozzåvalókat, amíg sima, krémes ållagot nem kapsz.

    Ha a kajmak tĂșl sƱrƱ, egy kevĂ©s extra olĂ­vaolajjal könnyĂ­thetsz rajta, hogy mĂ©g krĂ©mesebb legyen.

    4

    Tálalás elƑtt szórd meg friss petrezselyemmel a kajmakot.

    A petrezselyem frissessége kellemes kontrasztot ad a gazdag és krémes kajmak ízének.