Kajmak fokhagymával tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Kajmak fokhagymával

A kajmak egy népszerű balkáni étel, amelyet a régiókban elsősorban kenyérrel és egyéb étkezésekkel fogyasztanak. A fokhagymás kajmak változat különleges ízkombinációt ad, ahol a fokhagyma intenzív íze jól illik a krémes és enyhén sós kajmakhoz. Az étel elkészítése rendkívül egyszerű, de mégis rendkívül ínycsiklandó. A friss petrezselyem frissessége kiegészíti a gazdag ízeket, így a kajmak fokhagymával tökéletes előétel lehet egy könnyed vacsorához vagy egy nagyobb étkezés mellé.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kajmak
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel finomra.

    A fokhagyma íze erősebb lesz, ha finomra vágod vagy összezúzod, de ha kevésbé erős ízre vágysz, hagyhatod darabosabbra.

    2

    A kajmakot tedd egy tálba, majd add hozzá a felaprított fokhagymát, az olívaolajat, sót és borsot.

    Az olívaolaj gazdagítja a kajmak ízét, de használhatsz más növényi olajat is, ha szeretnéd.

    3

    Jól keverd össze a hozzávalókat, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha a kajmak túl sűrű, egy kevés extra olívaolajjal könnyíthetsz rajta, hogy még krémesebb legyen.

    4

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel a kajmakot.

    A petrezselyem frissessége kellemes kontrasztot ad a gazdag és krémes kajmak ízének.