Öntsd a tejszínt és a tejet egy vastag aljú lábasba, majd közepes lángon kezdd el melegíteni, folyamatos keverés mellett.
Fontos, hogy ne forrald fel, csak addig melegítsd, míg a tetején bőr kezd kialakulni.
Amikor a bőr megjelenik, vedd le a lábast a tűzről, és hagyd szobahőmérsékleten hűlni 1-2 órán keresztül.
Minél tovább hagyod hűlni, annál sűrűbb és ízesebb lesz a kajmak.
Óvatosan kanalazd le a megdermedt felső réteget, majd tedd egy tiszta tálba.
Használj lapos kanalat vagy szűrőt, hogy könnyebben fel tudd emelni a bőrt anélkül, hogy a folyadékot is felkanalaznád.
A begyűjtött krémet enyhén sózd meg, majd keverd simára.
A só nemcsak ízt ad, hanem segít a kajmak tartósításában is.
Fedd le a tálat, és hagyd a kajmakot a hűtőben pihenni legalább 12 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább érleled, annál karakteresebb ízt kapsz. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percet állni, hogy kenhetőbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.